Vukovič tretji na mitingu v norveškem Bergnu


Jan Vukovič je v soboto nastopil na bronastem mitingu kontinentalne serije Svetovne atletike v norvšekem Bergnu. S časom 1:48,01 je osvojil tretje mesto v teku na 800 metrov. Zmagal je Britanec Thomas Randolph, ki je dva štadionska kroga pretekel v času 1:47,65.

S tekmo sem zadovoljen, saj sem osvojil zelo dobro tretje mesto v precej močni konkurenci in sem bil tudi zelo blizu zmagovalcu. Mogoče edino škoda, da ni bil tempo v prvem krogu hitrejši, saj bi tako lahko tekel še precej boljši rezultat. Tudi vremenski pogoji niso bili idealni, saj je bilo precej hladno in vetrovno,” je po teku povedal atlet celjskega Kladivarja, ki je ob koncu sezone zelo dobro pripravljen: “Malo mi je celo žal, da je sezona že končana, saj se mi zdi, da sem v zelo dobri formi. Zdaj sledi nekaj odmora, nato pa se začnem pripravljati na naslednjo sezono.”

Na mitingu je nastopil tudi norveški superzvezdnik Karsten Warholm. Svetovni rekorder in olimpijski prvak v teku na 400 metrov z ovirami je tokrat nastopil in s časom 32,49 tudi zmagal v teku na 300 metrov.

AZS