WTT Turnir v Celju ni dobil slovenskega zmagovalca


Končan je mednarodni teniški turnir serije WTT za moške, Slopak Celje Open, ki je od ponedeljka potekal v Celju.

V velikem finalu med slovenskim favoritom in 1. nosilcem Blažem Rolo ter Brazilcev, 7. nosilcem Joao Eduardom Schiesslijem je po odličnem začetku Slovenca in ogorčenem boju v prelomnem 2. nizu na koncu slavil Brazilec.

Celjski up Jan Dimitrijevič se lahko tolaži, da je v 1. krogu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja. Tilen Kovač pa se je izkazal v dvojicah, kjer sta se z Nikolo Puntaričem prebila do četrtfinala.

Zadnji dan mednarodnega turnirja serije WTT v Celju, z denarno nagrado 15.000 ameriških dolarjev, je postregel s finalnim dvobojem med Blažem Rolo in Joao Eduardom Schiesslijem.

Prvi niz je začel Slovenec izjemno suvereno in ga tudi osvojil, v drugem nizu sta odigrala podaljšano igro, ki jo je dobil nasprotnik, v tretjem nizu pa Rola ni več našel pravega ritma. Zmago je nasprotnik slavil v treh nizih, z rezultatom 4:6, 7:6(4), 6:1.

Finale: Rola B. (Slo/1) – Schiessl J. E. (Bra/7) 6:4, 6(4):7, 1:6

Turnir v Celju je torej osvojil Brazilec, proti kateremu se je v 1. krogu dostojno boril 20-letni Domačin Jan Dimitrijevič (3:6, 3:6). Drugi Celjan v konkurenci Tim Kovač, se posamično sicer ni prebil skozi kvalifikacije, je pa v dvojicah z Nikolo Puntaričem prišel vse do četrtfinala. Tam sta tesno, s 5:7 in 3:6, izgubila proti Janu Kupčiču in Nikolo Basicu.