Za atleti celjskega Kladivarja nov izjemno uspešen vikend


Celjski atleti so minuli vikend znova pokazali svoje sposobnosti, ko so zasedli številne visoke uvrstitve na različnih tekmovanjih. Nastopili so v Velenju, Franciji, na Madžarskem in Švedskem. 

Jan Vukovič je nastopil na bronastem mitingu kontinentalne turneje Svetovne atletike v madžarski Nyíregyházi. V teku na 800 metrov je s časom 1:49,47 osvojil tretje mesto. Matic Ian Guček, aktualni mladinski svetovni podprvak v teku na 400 metrov z ovirami, je v svoji paradni disciplini nastopil na bronastem mitingu celinske serije Svetovne atletike na Švedskem in s časom 50,09 prav tako osvojil tretje mesto. Tina Šutej je na atletski diamantni ligi v Parizu v skoku s palico zasedla osmo mesto. Skočila je 4,46 metra.

Tia Tanja Živko z zlato medaljo; foto: AD Kladivar

Zmagovalka na peteroboju reprezentanc Poljske, Slovenije, Češke, Slovaške boju v disciplini 1500m, Tia Tanja Živko je odtekla nov državni rekord za mlajše mladinke v teku na 4:24.79. Klara Lukan je na atletskem mitingu v francoskem Montessonu v teku na 5.000 m zasedla deveto mesto in s časom 15:01,37 za skoraj sedem sekund izboljšala slovenski rekord. Ob tem je povedala: ”Ko sem prišla v cilj, sem videla, da sem tekla državni rekord. Bila sem vesela, a imam tudi rezerve. V cilju nisem čutila, da sem res dala vse od sebe. Tako da lahko že na naslednjih tekmah tečem hitreje.”

V Velenju pa se je odvilo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U14 ter U12. Jon Cencelj je v metu Vortexa osvojil prvo mesto in drugi mesti v teku na 60 m ter v skoku v daljino. Laura Karničnik je zasedla prvo mesto v teku na 60 m, Lovro Obrez pa v teku na 600 m.

Tretje mesto sta zasedla Žan Škratek v teku na 60 m in Hana Bernard v metu krogle (2 kg). Prav tako pa so do tretjega mesta v teku na 4×200 m prišli Filip Golež, Sergej Golež, Maks Kovač in Žan Škratek. Tjara Blažič, Ina Blatnik, Tinkara Gajšek in Laura Karničnik so osvojile drugo mesto v teku na 4×200 m.

V kategoriji U14 sta tretje mesto osvojila Manca Blatnik v teku na 60 m in Neja Marinič Kuzman v teku na 1.000 m. Do zmage v teku na 4×200 m so prišle Manca Blatnik, Neja Marinič Kuzman, Pia Stožir in Brina Vogrin Cingesar.