Za celjske rokometaše tretje mesto ter slovo Kokšarova


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem krogu končnice za prvaka doma premagali Trimo z 32:28. S točkama proti Trebanjcem so na lestvici prehiteli Loko in letošnje ligaško tekmovanje končali na tretjem mestu.

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so pred tekmo s Trimom predstavili najnovejšo okrepitev, vratarja Dejana Perića. Med dvobojem s Trebanjci in po njem pa je sledilo še slovo legendarnega Edvarda Kokšarova.

Legendarni Edvard Kokšarov odhaja k Čehovskim medvedom v rodno Rusijo. Ob predstavitvi igralcev je Rus s slovenskim potnim listom kot zadnji pritekel na igrišče ter si prislužil glasen aplavz in skandiranje, najbolj ganljiv trenutek pa se je zgodil v 23. minuti. Takrat je bila tekma – ker je Kokšarov ves čas igranja v Celju nosil dres s to številko – začasno prekinjena.

Proti koncu tekme s Trimom so se igralci, gledalci, klubsko in mestno poslovili od legendarnega Edija z zahvalnimi besedami in darili. Na velikem semaforju v Zlatorogu so predvajali atraktivne trenutke njegovega igranja, po dvorani pa je odmevalo: “Edi, Edi, Edi!”. Ko je iz zvočnikov zadonela pesem legendarne Tine Turner “Simply The Best”, je Kokšarov ob spremstvu družine spremljal dvigovanje svojega dresa s številko 23 pod strop celjske lepotice.

Celje Pivovarna Laško – Trimo Trebnje 32:28 (15:15)

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika: I. in B. Pirc (oba Krško).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Potočnik, Prieto 3, Poteko, Marguč 6 (2), Razgor 5, Ranevski, Poklar, Rezar, Metličić 4, Rnić 8, Kokšarov 2 (1), Žvižej 4 (2), Savič.

Trimo Trebnje: Ferlin, Križman, Radelj 5, Škol, Murčehajič, Ratajec 3, Imperl, Sušin, Florjančič, Vrečar 2, Gorenac 1, Papež 2, Skube 3 (1), Zarabec 12 (4), Saje.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (5), Trimo Trebnje 7 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Trimo Trebnje 2 minuti.

Več si lahko preberete na spletnem portalu Rokometne zveze Slovenije.

Foto: Rokometni klub Celje Pivovarna Laško