Zahavi v Tel Avivu prava nočna mora za celjske branilce (video)


Nogometaši Celja so v zadnjem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo gostovali v Tel Avivu pri Maccabiju. Celjani so se večji del srečanja dobro kosali s favoriziranimi Izraelci, a v knežje mesto se vračajo s kar tremi goli zaostanka.

Maccabi Tel Aviv : Celje 4:1 (1:1)
Zahavi (21′, 51′, 72′), Turgeman (90+1); Bajde (28′)

Celje: Rozman, Zec (od 73′ Vrbanec), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Kouter, Zabukovnik, Popović (od 64′ Prutsev), Matko (od 81′ Bizjak), Bajde (od 64′ Lamy), Kvesić (od 73′ Svetlin)

Španski strateg na celjski klopi Albert Riera je tokrat pogrešal trenutno najbolj vročega nogometaša Celja, Luko Bobičanca, ki zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa na tekmi v Izraelu. Vrzel, ki je nastala ob njegovi odsotnosti je zapolnil povratnik po poškodbi Mario Kvesić.

Izraelci so tekmo odprli odločno, pritisk so izvajali visoko na polovici Celja. Matjaž Rozman je bil z nekaterimi izvrstnimi obrambami najbolj zaslužen, da na začetku tekme ni prišlo do spremembe izida.

Vendarle se je nato mreža Celjanov zatresla, a je bil zadetek Maccabija zaradi igre z roko razveljavljen. V 19. minuti je Žan Karničinik v celjskem kazenskem prostoru spotaknil Yonatana Cohena, sodnik iz Litve pa je pokazal na najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Eran Zahavi. Na drugi strani igrišča je sledil sanjski odgovor grofov, ko je odbitek po strelu Maria Kvesića v mrežo pospravil Gregor Bajde.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domači nogometaši, ki so v uvodnih minutah prišli do novega vodstva. Joris van Overeem je s podajo zaposlil prekaljenega Zahavija, ta pa je s pomočjo vratnice žogo poslal za hrbet Rozmana.

Strelski večer 36-letnega kapetana Maccabija se je nadaljeval v 72. minuti, ko je po podaji iz kota dosegel še svoj tretji zadetek. Celjani so lovili gol za znižanje zaostanka, a Izraelci so zadeli še v četrto. Z roba kazenskega prostora je z dobrim strelom za končni izid poskrbel rezervist Dor Turgeman.

Nogometaši Celja se tako v domovino vračajo s tremi goli zaostanka, ki ga bodo skušali izničiti čez teden dni na povratnem obračunu. Pred tem jih v nedeljo čaka še derbi z ljubljansko Olimpijo v okviru državnega prvenstva.