Zajc s slovensko ekipo ubranil naslov svetovnih prvakov v poletih


Slovenski smučarski skakalci na čelu s Timijem Zajcem iz Hramš so na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih uspešno ubranili naslov svetovnih prvakov iz Vikersunda 2022. S tem so Sloveniji priborili še enajsto medaljo na svetovnih prvenstvih letalcev.

Slovenski ekipni nastop v Bad Mitterndorfu je otvoril Lovro Kos, ki je poletel do 231 metrov. V drugi skupini je nastopil Peter Prevc z 226 metri, kot tretji pa je polet opravil Domen Prevc, ki je pristal pri 232 metrih. Kot zadnji je nastopil Timi Zajc, ki je dosegel 226,5 metra.

V drugi seriji je Lovro Kos pristal pri 208 metrih, Peter Prevc pa pri 213,5 metra. Odločilna je bila tretja skupina, v kateri je ob izjemno neugodnih vremenskih razmerah veliko prednost pred nasprotniki, sicer s poletom dolgim “le” 194 metrov, napravil Domen Prevc. Timi Zajc je za konec pristal pri 202 metrih, s čimer je potrdil slovensko zmago.

“Ko sem videl črto sem si rekel dovolj je, nekako mi je že odleglo in ja, mislim, da je na koncu najbolj pomembno le to, da se je izpisala enka,” je svoj nastop v finalni seriji za TV Slovenija opisal Timi Zajc.

Slovenija je za 26,5 točk ugnala Avstrijo, tretje mesto pa je z velikim zaostankom 65,5 točk pripadlo Nemčiji. V posamičnem seštevku točk bi slavil Nemec Andreas Wellinger.

“Sem zelo vesel. Mislim, da smo si vsi zlato medaljo zelo želeli in menim, da smo dali res vsak svoj maksimum. Mislim, da bo sedaj precej lažje dokončati sezono,” je povedal 23-letnik iz Hramš.

Slovenci so tako uspešno ubranili naslov, ki so ga leta 2022 v Vikersundu osvojili Timi Zajc, Anže Lanišek ter Domen in Peter Prevc. S tem so znova dokazali kakšna velesila je Slovenija, ko je govora o smučarskih poletih.