Zaključek plavalne sezone v znamenju rekordov in medalj


neptunovci ravne julij 2016Na Ravnah na Koroškem je bilo od četrtka, 28. 7., do nedelje, 31. 7., združeno državno prvenstvo za kadete, mladince in člane. Na prvenstvu je sodelovalo 365 plavalcev iz 26 slovenskih klubov, od tega 17 iz Plavalnega kluba Neptun Celje.
V štirih dneh so skupaj osvojili 9 medalj: 3 zlate, 4 srebrne in 2 bronasti. V dopoldanskih predtekmovanjih so si neptunovci priplavali 33 finalnih nastopov in skupno odplavali kar 80 osebnih rekordov. Po besedah Mitje Ručigaja je to izjemen uspeh za klub, za kar sta s treningi skozi celotno sezono zaslužna trenerja Martin Karlin in Franc Božiček.
Najuspešnejša celjska plavalka je bila ponovno Anemari Košak ki je za Neptun priplavala 5 medalj. Zlato je osvojila na 50 m hrbtno, 100 m hrbtno, 50 m prosto, srebrna pa je bila na 100 m prosto in 50 m delfin. Dve bronasti medalji je osvojila Hana Firšt na 100 m prsno in 200 m prsno. Srebrna je bila Izza Vodenik na 50 m delfin. Najhitrejše celjske kadetinje v postavi  Taja Gerčer, Iza Vodenik, Saška Podpečan, Aja Wesenschegg pa so v štafeti 4 x 100m prosto osvojile srebrno medaljo.
S tem so zaključili eno najuspešnejših sezon v zgodovini plavalnega kluba Neptun Celje, saj so skupaj z mlajšimi kategorijami, ki so že na dopustu, v tej sezoni na zimskih in letnih državnih prvenstvih skupno osvojili 38 medalj. Če prištejemo še medalje z vseh tekem doma in v tujini so se letos zelo približali številki 200!
polovicka_celje_klik