Zanesljiva domača zmaga pivovarjev proti Dobovi


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu Lige NLB v Zlatorogu zanesljivo ugnali ekipo Dobove, od katere so bili boljši z 38:22.

Celjani so že na uvodu srečanja pokazali, kdo bo gospodar srečanja v Zlatorogu. Na krilih Marguča, Ivanković, Žabićh, Mlakarja ter vratarja Gaberška, so Celjani hitro pridelali vodstvo petih zadetkov (8:3). Enak tempo so Celjani držali tudi v nadaljevanju, tako da je bil zmagovalec odločen praktično odločen že ob polčasu, ki se je končal z 20:9.

Tudi v drugem polčasu rokometaši Dobove niso uspeli spreobrniti potek srečanja. Razpoloženi Celjani so še naprej polnili njihovo mrežo. Priložnost za igro so zato v zadnji tretjini srečanja dobili tudi mladi celjski rokometaši. V 45. minuti je po izjemnem prodoru vodstvo Celja Pivovarne Laško na 29:18 povišal Mitja Janc. Razmerje moči je ostalo enako do konca tekme, tako da so pivovarji na šesti letošnji ligaški tekmi zanesljivo vknjižili še šesti par točk. Končni rezultat je bil 38:22.

Celjani bodo znova na delu že v četrtek, ko v Zlatorog prihajajo poljske Kielce. Dvoboj, ki ga je Evropska rokometna zveza izbrala za tekmo kroga, se bo v hramu slovenskega rokometa začel ob 18:45.

RK Celje Pivovarna Laško – RK Dobova 38:22 (20:9)

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić, Gaberšek 15 obr.; Strmljan 1, Knez 2, Mazej 3, Cokan 2/1, Marguč 9/3, Antonijević 1, Ivanković 3, Janc 9, Muhović 1, Žabić 1, Mlakar 2, Vlah 1, Martinović 2, Suholežnik 1. Trener Alem Toskić.

Izključitve: 10 minut
7-metrovke: 4/4

foto: RK CPL