Žiga Mlakar ostaja v RK Celje Pivovarna Laško

24. 03. 2021 13:04

Žiga Mlakar, ki je Celje okrepil v začetku aktualne sezone, dogovor pa je veljal le do konca le-te, je s celjskim rokometnim klubom podaljšal sodelovanje do leta 2024.

Žiga Mlakar, ki je bil rokometno vzgojen prav v celjski rokometni šoli, ki velja za najboljšo v Evropi, se je že po začetku te sezone znova vrnil v domače mesto, potem ko je predčasno končal sodelovanje z Zagrebom. Sodelovanje s Celjani je sklenil le do izteka te sezone, po ponovnem prilagajanju na okolje in sistem igre, pa v letu 2021 kaže za kakšnega igralca gre. Žiga tako ponovno postaja vse pomembnejši člen ekipe, kar so opazili tudi v tujini, od koder je na njegov naslov prišlo kar nekaj ponudb. A klub in igralec sta se dogovorila, da ostane v Celju tudi naslednje tri sezone, so zapisali v RKCPL.

30- letni Žiga Mlakar, ki igra na poziciji desnega zunanjega igralca, je prvič za mlajše dečke nastopil v letu 2003 in za člansko ekipo debitiral leta 2010. Vmes se je za eno sezono preselil v Maribor, sicer pa je v dresu Celja Pivovarne Laško do danes zbral 315 nastopov, na katerih je dosegel 956 zadetkov. Žiga je dve leti igral na poljskem za Wislo Plock, v Celje pa prišel iz Zagreba.

Žiga Mlakar, igralec Celja Pivovarne Laško o podaljšanju pogodbe: »Tega sem si želel, gre za moj klub, gre za moj dom, tu je družina, prijatelji, odlični soigralci in kar je enako pomembno, tu so odlični pogoji za delo. Vse to so dejavniki, ki so mi pomagali pri odločitvi in tehtanju ponudb iz tujine. Nastopati za Celje je zame povsem nekaj drugega, kot nastopati za klub na tujem. Prepričan sem, da bomo še naprej delali tako dobro, verjamem, da lahko sam še napredujem in še več dam ekipi, ko se bomo skupaj trudili prikazati dobre predstave, navduševati navijače, ki upam, da bodo kmalu spet z nami in uresničevati cilje. In če se malo navežem na aktualno akcijo kluba, skupaj nas nič ne ustavi, zato sem vesel, da ostajam v Celju tudi v prihodnje.«

foto: RKCPL

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 3,124 seconds.