Znana polfinalna para zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union


Polfinalna para zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union za rokometaše, ki bo to soboto in nedeljo v celjski dvorani Zlatorog, sta Ribnica Riko hiše – Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper.

Želja koprskega, velenjskega in celjskega moštva je bila, da bi jim današnja igra kroglic v polfinalu namenila zasedbo iz Ribnice, ki je nekakšen “outsider” letošnjega pokalnega tekmovanja. Želja se je izpolnila Gorenju iz Velenja, trenutno vodilnemu moštvu v prvoligaški druščini.

Bolj negotov in napet bo bržkone drug polfinalni par med Celjem Pivovarno Laško in Cimosom. Koprčani so v zadnjem obdobju maksimalno izkoristili krizo Velenjčanov in jim v državnem prvenstvu pošteno zadihali za ovratnik. Celjani pa so silno nepredvidljiva ekipa, ki bo dodatno moč iskala v dejstvu, da bo igrala na domačem parketu.

Celje bo konec tega tedna gostilo zaključni pokalni turnir že sedmič. Do sedaj se je le enkrat zgodilo, da prireditelji niso slavili na domačem igrišču. Na lanskem zaključnem pokalnem turnirju v mariborski dvorani Tabor so zmagali igralci Celja Pivovarne Laško. Ekipa iz Celja je doslej v tem tekmovanju zmagala 14-krat, dvakrat je slavila koprska zasedba, po enkrat pa Prule 67, Gorenje in Gold Club.

Več si lahko preberete na spletni strani Rokometne zveze Slovenije.

SPORED ZAKLJUČNEGA TURNIRJA POKALA PIVOVARNE UNION: 

SOBOTA, 9. APRIL 2011:                                                                                                

 ob 17.00: Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper (polfinale 1) – prenos na TVS 2

ob 19.15: Ribnica Riko hiše – Gorenje Velenje (polfinale 2)                               

NEDELJA, 10. APRIL 2011:                                                                                             

ob 14.30: tekma za tretje mesto (poraženec polfinala 1 – poraženec polfinala 2)              

ob 17.00: finale (zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2) – prenos na TVS 2