Znani točni termini tekem ženskega evropskega prvenstva v rokometu, ki ga bo gostilo tudi Celje


Do ženskega evropskega prvenstva, ki ga bo v Ljubljani in Celju sogostila tudi Slovenija, nas loči manj kot 180 dni. Znani so točni termini tekem slovenskih rokometašic. Prvi del tekmovanja za skupino B, v kateri je tudi Slovenija, bo v celoti odigran v celjski dvorani Zlatorog.

Žreb pred evropskim prvenstvom je Slovenkam v skupini B namenil zahtevne tekmice. V celjski dvorani Zlatorog se bodo najprej pomerile z dvema udeleženkama polfinala lanskih olimpijskih iger v Tokiu, nazadnje pa še z reprezentanco, ki je bila boljša na decembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji.

Izbranke Dragana Adžića bodo nastope na domačem evropskem prvenstvu začele v petek, 4. novembra proti Danski. Dva dni kasneje sledi obračun s Švedinjami, v torek, 8. novembra pa se bodo srečale še s Srbkinjami. Vse tekme Slovenije se bodo začele ob 18. uri. Sicer bodo tudi ostale tekme prvega dela tekmovanja skupine B, v kateri so Slovenija, Danska, Srbija in Švedska, odigrane v dvorani Zlatorog v Celju.

Ženski rokometni EP prvič v treh državah

Žensko prvenstvo stare celine bo prvič v zgodovini potekalo v treh državah. Poleg Slovenije, ki bo med 4. in 20. novembrom v Ljubljani gostila še skupino A (Norveška, Madžarska, Hrvaška in Švica), bodo boji potekali še v Skopju (skupina C; Francija, Nizozemska, Severna Makedonija) in Podgorici (skupina D; Poljska, Črna gora, Nemčija, Španija).

V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake skupine. Trojici iz skupine A in B se bosta združili v ljubljanskih Stožicah, iz skupin C ter D pa v makedonski prestolnici. Vse tekme končnice (18.-20. november) z obračuni za razvrstitev od 1. do 6. mesta sledijo v Ljubljani.

V pripravah na največje žensko športno tekmovanje v zgodovini samostojne Slovenije naše rokometašice do novembra čaka še nekaj pripravljalnih tekem. V začetku junija bo izbrana vrsta gostovala na Danskem, kjer bo s tamkajšnjo reprezentanco odigrala pripravljalno tekmo in z njo trenirala, konec istega meseca bodo slovenske rokometašice v nekoliko pomlajeni zasedbi nastopile na Mediteranskih igrah v Alžiriji. Konec septembra se bo nato z Madžarsko merila v Ljubljani, tik pred evropskim prvenstvom pa še s Hrvaško v Celju.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ŽENSKE (4.-20. november 2022)

PRVI DEL, SKUPINA B (Celje, dvorana Zlatorog)

1. krog, petek, 4. novembra ob 18.00:
DANSKA : SLOVENIJA

Ob 20.30:
ŠVEDSKA : SRBIJA

2. krog, nedelja, 6. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : ŠVEDSKA

Ob 20.30:
SRBIJA :  DANSKA

3. krog, torek, 8. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : SRBIJA

Ob 20.30:
DANSKA : ŠVEDSKA

DRUGI DEL, SKUPINA 1 (Ljubljana, dvorana Stožice)

1. krog, četrtek, 10. novembra:
3A : 2B
2A : 3B

2. krog, sobota, 12. novembra:
1A : 1B
2A : 2B

3. krog, ponedeljek, 14. novembra:
3A : 1B
1A : 3B

4. krog, petek, 16. novembra:
1A : 2B
2A : 1B
3A : 3B

KONČNICA (Ljubljana, dvorana Stožice)

Petek, 18. novembra:
Tekma za 5. mesto in oba polfinalna dvoboja.

Nedelja, 20. novembra:
Tekma za 3. mesto in finale.

vir: RZS