Zvezdniška zasedba Barcelone pričarala pravi rokometni praznik v polnem Zlatorogu (foto)


Rokometaši Celja so v 5. krogu evropske Lige prvakov gostili slovito Barcelono. Prihod aktualnih španskih prvakov je po dolgem času znova dodobra napolnil dvorano Zlatorog in v njej pričaral fantastično atmosfero, kljub temu pa so Celjani morali priznati premoč Kataloncem.

Celje Pivovarna Laško : Barcelona 31:37 (17:22)

Celje: Mlakar 6, Cokan in Janc 5, Ivanković 4, Milićević 3, Antonijević in Mazej 2, Krečič, Kačičnik in Žabić 1

Emil Nielsen je prejel nagrado za najboljšega igralca tekme, na kateri je zbral 16 obramb. (Foto: David Valant)

Španci so nekoliko bolje odprli srečanje, predvsem na račun hitrega Šveda Hampusa Wanneja. Barcelona je povedla z 1:3, a sledil je odgovor Celjanov, ki so napravili delni izid 5:1 (6:4). Pivovarjem je nato začel preglavice povzročati gostujoči vratar Emil Nielsen, ki je v prvem polčasu zbral kar deset obramb, blaugrana pa je znova prevzela vodstvo (7:10).

Varovanci Alema Toskića niso našli pravega odgovora na bliskovito igro aktualnih španskih prvakov, v kateri sta kraljevala krilna rokometaša Wanne in Blaž Janc (10:14). Barcelona je v nadaljevanju prvega dela igre upravičila vlogo izrazitega favorita in pred odhodom na odmor povedla za pet zadetkov (17:22).

Žiga Mlakar je bil s šestimi zadetki najboljši strelec Celja. (Foto: David Valant)

V drugem polčasu je bil v taboru Celja še naprej strelsko razpoložen Žiga Mlakar, toda to ni bilo dovolj za zvezdniško zasedbo gostov, ki je še naprej držala pivovarje na varni rezultatski razdalji. Sledila je nekoliko sporna sodniška odločitev, ko je Stefan Žabić prejel rdeči karton, kar so Katalonci sredi drugega dela igre izkoristili in ušli na sedem golov prednosti (24:31).

Celjani, kljub zaostanku, niso vrgli puške v koruzo, z vstopom v zadnjih 10 minut igre pa se jim je celo uspelo približati na štiri zadetke zaostanka (29:33). Vendarle pa nova borbena predstava tudi tokrat ni nagradila pivovarjev, ki so še petič v aktualni sezoni elitnega tekmovanja vknjižili poraz.

Barcelona je slavila z 31:37, za najboljšega posameznika pa je bil izbral švedski vratar Nielsen. Celjske rokometaše v soboto čaka tekma državnega prvenstva proti Dobovi, v četrtek pa nato še eno gostovanje, in sicer na Poljskem pri Wisli iz Plocka.

Fotogalerija: David Valant

Lestvico zagotavlja Sofascore