Celjani zopet v Portorožu


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 60 leti objavljen članek v Celjskem tedniku. Vabljeni k branju:

Prvomajski prazniki so razpršili Celjane na vse strani uživat proste prvomajske dneve. Ena izmed skupin se je zopet zatekla v prijazen POČITNIŠKI DOM celjske okrajne skupščine v Portorožu. Kar 12 družin s 35 člani je sprejel in razmestil po razpoložljivih prostorih doma z vsem »priborom«, ki spada v prijetno letovanje, tovariš Ivan Gabrič, ki že drugo sezono skrbno upravlja vzorno urejen počitniški dom. Čez dan so gostje obiskovali zanimive izletniške točke ob naši obali, med Piranom in Portorožem. Zvečer so se izletniki zbirali ob televizorju in v prijetni družbi.

Dom se pod vodstvom upravnega odbora okrajne skupščine Celje širi kajti potrebe po rekreaciji naraščajo. Že do letošnje sezone namera vajo poleg sedanje dependanse in dveh weekend hišic, last sevniške občine, postaviti še šest novih. Tako se bo kapaciteta doma povečala od sedanjih 28 na 50 ležišč. Tudi novozgrajeno kuhinjo in jedilnico ter povečano verando bodo imeli.

Za izvršitev teh lepih in koristnih načrtov se bodo poleg že sodelujoče sevniške občine pridružile še občine Brežice, Mozirje, Slovenske Konjice in Šmarje pri Jelšah. Z združenimi močmi bo počitniški dom zares prijeten za oddih delovnih ljudi in njihovih svojcev.

-nik, Celjski tednik, 15. 5. 1964