Celjski mostovi ne morejo čakati prihodnjega proračuna

04. 09. 2013 00:00

O kritičnem stanju mostov v naši občini smo spregovorili že lansko leto. Vendar smo le še brez nesreče »pregurali« v to leto. Toda močno pospešen promet je povzročil, da je tisto kritično stanje mostov, ki smo ga predvidevali šele za leto 1960 nastopilo že letos. In zdaj bo treba nujno ukreniti nekaj več kot samo zapreti prehod težjim tovorom na dotrajanih mostovih.

V najslabšem, se pravi, v neuporabnem stanju sta predvsem dva mostova: most pri Joštovem mlinu in most pri železniškem podvozu na Teharski cesti.

Reševanje tega mostu je toliko težje zaradi nerazčiščene urbanistične problematike v tem predelu. Toda kljub temu dejstvu se bo moral most vseeno obnoviti. Pristojni na občini so mnenja, da bi tu kazalo zgraditi nov most v taki izvedbi, da ga bo možno prestaviti, v kolikor bi kasnejša regulacija tega predela to zahtevala.

Poleg še nekaterih manjših mostov v naši občini je v zelo kritičnem stanju tudi most v Štorah pri Godčevi hiši.

Za obnovo in ureditev teh najpotrebnejših mostov bi potrebovali 20 milijonov, ki pa jih ljudski odbor celjske občine danes nima. V kolikor bi ta sredstva bila na razpolago, bi bili ti mostovi tudi že urejeni.

Most v Liscah bo predvidoma v letošnji pozni jeseni gotov, če ne bo nagajala narasla Savinja.

Celjski tednik, 5. 9. 1958

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,743 seconds.