Inšpektorji – glavni krivci

30. 12. 2013 07:23

Vodstvo celjske podružnice Službe družbenega knjigovodstva je tudi letos pred prazniki pripravilo pogovor z novinarji. Spregovorili so predvsem o lastninjenju in revizijskih postopkih.

O konkretnih podjetjih, kjer se pojavljajo nepravilnosti pri lastninjenju in kjer imajo opravka z revizorji, v službi nočejo govoriti. Takšna so pač navodila iz Ljubljane, je pojasnil pomočnik direktorja Uroš Goričan.

Imajo pa inšpektorji veliko dela, razen tega, da so vzeli pod drobnogled nekaj podjetij na Celjskem, opravljajo revizije tudi drugod po Sloveniji, prav tako prihajajo v podjetja na našem območju inšpektorji iz drugih slovenskih služb. Za revizijo je bilo na našem območju določenih 19 podjetij, v 11-ih so postopki zaključeni, v osmih še tečejo. Razen v enem podjetju, pa še to je šlo v stečaj, so povsod naleteli na gospodarske prestopke in prekrške, doslej so napisali tudi 5 ovadb.

Kot je povedal Goričan, se inšpektorji srečujejo z velikimi težavami, pogosto so deležni številnih groženj in žalitev. »Toliko groženj in žalitev, kot sem jih slišal zadnje pol leta, nisem slišal vsa leta svojega službovanja,« je zatrdil Goričan.

Po zbranih podatkih pa v Službi družbenega knjigovodstva ocenjujejo, da se gospodarske razmere na območju podružnice v zadnjem času nekoliko umirjajo. Povečujejo se tudi plačila, pred pol leta so dnevno zabeležili približno 35 tisoč nalogov, proti koncu leta se je njihovo število povzpelo na skoraj 47 tisoč.

Novi tednik, 30. 12. 1993

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,861 seconds.