Karate klub

23. 09. 2014 06:19

Celjani so dobili nov športni klub. Tokrat gre za karate klub »Celje«, ki ima trenutno svoj sedež v osnovni šoli na Polulah. Mladi športni kolektiv vodi peščica mladih entuziastov na čelu katerih je Miro Slamnik.

V tem novem športnem klubu se je zbralo že sedaj, nekaj mesecev po ustanovitvi in dobrih deset dni po uradni ustanovitvi preko 40 mladih tekmovalcev in tekmovalk, ki vadijo in se urijo v tej vzhodnjaški borilni panogi, ki nam je bolj znana s televizije ali raznih demonstracij kot s športnih tekmovanj.

Celjski karate klub pa si je že takoj v začetku naložil veliko nalogo. V svoje vrste nameravajo privabiti čimveč mladih tekmovalcev posebno pa žena in starejših prijateljev tega športa. Karate organizacija BUDOKAI iz Zagreba, katero vodi dr. Tomič, pa bo nudila vso pomoč in tej mladi organizaciji.

Prvi javni nastop pripravljajo celjski karate tekmovalci že za nedeljo 28, septembra. Ob 10. uri dopoldne nameravajo v dvorani JLA v Celju organizirati I. KARATE ŠAMPIONAT SLOVENIJE na katerem bodo lahko nastopili vsi tekmovalci, ne glede na to, ali so registrirani pri osrednji karate zvezi Slovenije. Istega dne popoldne pa bo v isti dvorani medrepubliški dvoboj Slovenija — Hrvatska.

Da bi še bolje popestrili prvo tekmovanje, bodo med odmori nastopali najboljši posamezniki v demonstracijskih točkah, ko bodo prikazali tehniko obrambe, in moč.

Novi tednik, 24. 9. 1969

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,036 seconds.