Kavarno v Celju je treba urediti

15. 03. 2013 00:00

Na zadnjih zborih volivcev in proizvajalcev v Celju so razpravljali pogosto tudi o potrebi po ureditvi sodobne kavarne, ki jo mesto potrebuje. Zato smo naprosili direktorja kavarne Evropa Ivana Planinška za kratek razgovor.

Takole je odgovoril na naša vprašanja:

Ureditev poslopja »Evrope« narekujejo trije pomembni elementi. Vsekakor sta na prvem mestu potreba po ureditvi strehe in strešne konstrukcije, saj sedaj voda preprosto lije skozi streho in jo krpamo, kolikor se le da. Sodimo, da bo za ureditev strehe рotrebno vgraditi 7 tisoč strešnih opek. Razen tega pa je nujno potrebno tudi urediti fasado poslopja. Sedanje stanje, ko fasada v velikih kosih odpada, je nevzdržno; razen tega pa tudi nevarno za prebivalce zlasti še zato, ker se je prostor pred Evropo in kinom razvil v »malo celjsko promenado«.

Dokaj umljivo je, da je ob tej priložnosti dokaj umestno tudi končna ureditev notranjih prostorov obrata. Zlasti še, ker bi po sedanjem predračunu pretežni del sredstev zahtevala prav ureditev strehe in fasade, ne pa ureditev notranjih prostorov.

Mnogi se zanimajo, kako bo obnovljena kavarna izgledala.

Naš namen jè predvsem, da ustvarimo urejen sistem poslovanja in privlačnost. Zaradi tega bo nova kavama poslovala le do 11. ure zvečer. Dokaj umljivo pa se sporedno postavlja tudi vprašanje, kako urediti v Celju ali v bližini ustrezen lokal, kjer bi se ljudje tudi v poznejših urah zabavali.

Ali bo tudi notranja ureditev kavarne različna od sedanje?

Čisti kavarniški prostor bo nekoliko manjši, zato bomo uredili lični ekspresni pult, kjer bo gost lahko postrežen po volji. Razen tega preureditveni načrt predvideva, da bodo možne kombinacije kavama in steklena dvorana ter steklena dvorana in vrt. S tem bi se izognili neizkoriščenemu prostoru v stekleni dvorani, ki je sedaj dejansko umetno odrezan od kavarniškega prostora.

Kolektiv sodi, da bo zamisel v celoti uspeli, posebno še ker ne gre za znatne zneske, hkrati pa bi bila realizacija možna zelo hitro v treh mesecih. Upamo, je končal tovariš Planinšek, da bomo po tem času že lahko poročali o obnovljeni »Evropi« pa da nas bodo zbori volivcev in odborniki podprli.

Celjski tednik, 15. 3. 1963

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,129 seconds.