Končno prišel Yugo Florida


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 35 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Na celjskem sejmu so predstavniki Avto Celja predali avtomobil Yugo Florida, najnovejši model iz Zastavinega programa.»Res je, dolgo smo čakali nanj, ker je bilo nekaj težav pri uvajanju serijske proizvodnje.

Proizvodnja je zdaj normalno stekla, tako da bodo dobavni roki največ tri mesece, cene pa bodo seveda zagotovljene,« je povedal komercialni direktor Avto Celja Vili Kregar.

Prva kupca, ki sta dobila Yugo Florido, sta Branka in Miloš Kosanovič iz Celja, nanj pa sta čakala od oktobra. Takrat je avtomobil veljal 20 milijonov dinarjev (cena časopisa 3.500 din, op.), trenutno pa je tovarniška cena okrog 80 milijonov dinarjev.

Kakšne so značilnosti tega modela, je ob predaji pojasnil vodja sektorja prodaje v Avto Celju Ivan Knez: »Yugo Florida je avtomobil, izdelan po najsodobnejših osnovah avtomobilske tehnike.

Je varen, udoben in ekonomičen, servisiranje omogočajo vsi Zastavini servisi. Ima štirivaljni motor s petstopenjskim menjalnikom, maksimalna hitrost je 160 km na uro, poraba goriva pa je med 5 in 8,5 litri.«

Novi tednik, 25. 5. 1989

*cena časopisa: 3.500 dinarjev