Nova zadruga: uspel referendum

17. 08. 2013 00:00

Večletna prizadevanja celjskih družbeno političnih delavcev pa tudi delavcev v kmetijstvu, da bi celjsko kmetijstvo končno le dobilo tisto mesto, ki mu gre, da bi se izboljšali družbeno ekonomski odnosi in da bi začeli z novo, drugačno organiziranostjo kot doslej, pod okriljem Hmezada, so končno uresničena.

Torkov referendum, pa tudi javne razprave in dogovori na različnih nivojih so pokazali, da so kmetje z območja Celja, Šmartnega v Rožni dolini, Frankolovega, Vojnika, Strmca in Dobrne skorajda soglasni z novo organiziranostjo.

Referendum je uspel. Tako so v Celju, ki bo skupaj s kmeti iz Šmartnega v Rožni dolini predstavljalo eno temeljno zadružno enoto, zabeležili naslednje rezultate: od skupaj 302 volilcev jih je v Celju glasovalo 93,6 odstotkov, za ustanovitev zadruge pa 84,3 odstotka. V Šmartnem v Rožni dolini je glasovalo vseh 91,8 odstotka upravičencev, vsi pa so se izrekli za ustanovitev zadruge. Na območju Vojnika je na štirih glasovalnih mestih volilo 321 od 370 vpisanih volilcev, od tega pa se jih je 82,9 odstotka izreklo za.

Novi tednik, 17. 8. 1978

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,558 seconds.