Novo ime ne spremeni stvari …

30. 07. 2014 06:40

Pravijo: volk dlako menja, nravnosti pa ne. Nekdanji Samski dom je še vedno bolj sam kot ne. Nekaj časa je z dobro glasbo sicer postal že dokaj živahen gostinski obrat, potem pa je nenadoma zamrl.

Hotel »Savinja«, kakor se po novem imenuje,ima med vsemi celjskimi lokali največ pogojev za uspeh. Ima prostran vrt in največje plesišče na prostem. Poleg tega je od tu lep razgled, kar mu daje še posebno mikavnost. Toda videti je, da uprava teh prednosti ne zna izkoristiti. Če bi imelo podjetje dobro, primemo glasbo v sezoni, bi ne bilo obiskano samo ob sobotah in nedeljah,

Ta dva dneva sta že itak taka, da ljudje silijo ven in se zadovoljijo tudi z navadno harmoniko, samo da nekje lahko popijejo kozarec, se zavrtijo in porazveselijo. Če na primer pogledamo vrtno restavracijo pri hotelu »Union«, je danes ob dnevih, ko igra še dokaj dobra glasba, vedno poln. Prej je le sem in tja »zašel« kak gost do njenih miz. Godba, ki igra dva dni v tednu v hotelu »Savinja«, je zelo povprečna, skoraj ne ustreza mestu. Vrh tega igra v dvorani, namesto da bi jo postavili na prosto, kot je bila včasih navada.

Vsekakor bi hotel »Savinja« dobil bolj reden obisk, če bi imel dobro godbo in z malenkostno reklamo privabil ljudi.

Savinjski vestnik, 30. 7. 1954

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,675 seconds.