Obisk vzhodnonemške delegacije v celjski Cinkarni

15. 04. 2013 00:00

Prejšnji petek je celjsko Cinkarno obiskala vladna delegacija NDR s podpredsednikom Sollejem Horstom na čelu, ter s tem počastila dvajset let uspešnega sodelovanja Cinkarne in vzhodnonemškega kombinata Lacke und Farben.

Z naše strani so se poleg Cinkarninih in občinskih predstavnikov srečanja udeležili člani ZIS Radovan Makič, podpredsednik slovenskega IS Janez Bohorič in podpredsednik republiške gospodarske zbornice Dolfe Vojsk.

Zbrane je na jubilejnem srečanju uvodoma pozdravil Marjan Prelec, predsednik poslovodnega odbora Cinkane, ki j e orisal dvajsetletno skupno pot pri proizvodnji titanovega dioksida, ki s 65 milijoni dolarjev predstavlja vrednostno že polovico proizvodnje Cinkarne. Tako kot doslej naj bi po njegovih besedah tudi v bodoče krepili vzdušje zaupanja, odprtosti in tovarištva, skupni cilj pa bo ohranjanje kvalitete proizvodnje TiO2, odprava ozkih grl ter ekološko čistejša proizvodnja. Vzporedno želijo še naprej širiti tudi medsebojno sodelovanje na višji stopnji predelave kemičnih proizvodov.

Skupne dosežke je pozitivno ocenil tudi Manfred Zach, generalni direktor kombinata Lacke und Farben, ki j e poudaril, da nemška stran izpričuje polno pripravljenost do obveznosti na osnovi družabniške pogodbe.

Sodelovanje je bilo tudi osnova za to, da so ga razširili na področje proizvodnje Utopona, cinkovega belila, tiskarskih barv in materialov za praškasto oslojevanje.

Vse to vodi k poglabljanju odnosov med obema državama, za kar se je zavzel tudi Radovan Makič. O koristnosti sodelovanja, ki naj temelji na zaupanju, poslovnosti in odgovornosti pa je govoril tudi Janez Bohorič.

Novi tednik, 14. 4. 1988

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 0,962 seconds.