Po razstavi park

22. 08. 2014 06:52

Okoli t r e t j e vrtnar.ske razstave od 30. avgusta do 2. septembra v Celju se bodo letos zbrali s svojimi razstavami in dejavnostjo še gobarji, čebela r j i in rejci malih živali. Torej, štiri razstave hkrati in na enem prostoru— pri kmetijskem izobraževalnem centr u in vrtnarstvu v Medlogu,

Približno dva nektarja zunanjih površin, na katerih bo urejena vrtnarska razstava, se bosta pozneje spremenila v javni park. Prvo podobo pa bo to p r i j e t n o sprehajališče dobilo že zdaj, saj bodo na njem zasadili in posejali na stotine in tisoče dreves, cvetic in vse, kar sodi k takšnemu javnemu prostoru. Po zaslugi vrtnarske razstave se bo tod razvijal park, ki ga Celje in prav tako ta predel mesta tako zelo potrebuje. Ob njegovem robu so tudi po 200 let in več stara drevesa.

H o r t i k u l t u m o društvo je uresničitev idejne zasnove letošnje razstave zaupalo inž. Ireni Rojčevi, sicer pa je pokroviteljstvo nad razstavo prevzel kolektiv cinkarne.

Kot posebnost letošnje prireditve bo tudi dvodnevni seminar za vezanje šopkov, ki ga bo priredilo slovensko v r t n a r s k o društvo. Na njem bodo nekatere svoje izkušnje posredovali tudi nemški strokovnjaki. Sicer pa bodo najlepše šopke cvetic tudi razstavili.

Glede na to, da bo celjska vrtnarska razstava združila vse, ki v Sloveniji na tem področju nekaj pomenijo, gre v pravem pomenu besede sta republiško razstavo, na kateri bodo letos prvič podelili tudi zlato, srebrno in bronasto odličje.

V ta okvir pisanih in dišečih cvetic se bodo tokrat vključili tudi gobarji, rejci malih živali in čebelarji. Tako bodo vsak po svoje in na lasten način opozorili na vzgojni pomen svoje dejavnosti.

Prizadevni organizatorji te prireditve menijo, da bi razstave ne dosegle svojega namena, če bi si jih ne ogledalo čim več mladih. Zato pričakujejo, da bodo šolska vodstva izkoristila prvi dan pouka v novem šolskem letu in organizirala skupinske obiske otrok na t r e t j o vrtnarsko razstavo.

Novi tednik, 22. 8. 1874

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 1,557 seconds.