Potrošniki v Štorah upajo, da bodo lahko odslej zadovoljni

26. 11. 2014 06:28

Že nekaj let je vladalo med potrošniki v Štorah ogorčeno nezadovoljstvo zaradi neurejenih razmer v pekarni. Ljudje so upravičeno godrnjali nad slabim kruhom, še bolj pa zaradi malomarnosti pekov, saj so večkrat našli v kruhu motvoz, ščurke in drugo nesnago, ki se človeku gabi. da se pozneje komaj še odloči za nakup kruha v pekarni. Vse obljube poslovodje, ki so ga večkrat klicali na odgovornost, so bile prazne, potrošniki pa so še naprej godrnjali. Razpisano je bilo mesto poslovodje pekarne, niso se pa javili pravi interesenti.

V takih primerih je namreč težko odločiti, ko ne veš, kako boš zadel. Tu v Štorah imajo namreč slabe izkušnje s poslovodji brivnice, čevljarske delavnice in pekarne. Ko se pa le ni dalo več prenašati pomanjkljivosti, je bila izvršena zamenjava poslovodij. Te dni pa je novi poslovodja doživel prve neprijetnosti.

Oglasil se je uslužbenec sanitarne inšpekcije iz Celja in zahteval, naj mu pokažejo, kako so odpravili pomanjkljivosti, katerih odpravo je okrajna higienska postaja v Celju zahtevala v začetku avgusta letos. Ugotovitve organa sanitarne inšpekcije so pokazale. da pomanjkljivosti niso odpravili. Nabavili so sicer omarico za prvo pomoč, visi pa prazna v delovnem prostoru in seveda nikomur ne koristi. Garderoba ni na novo prebeljena, garderobne omarice so nabavljene, niso pa primerno urejene. Ščurke, ki se pojavljajo v delavnici, niso sproti uničevali, tako izjavljajo pomočniki. Umivalnik se je kmalu pokvaril, izliv je zamašen, najbrž zaradi odpadkov, ki ne spadajo v izliv umivalnika. Zato so si umivali roke v čebru, ki služi tudi za pripravljanje kvasa! Najbrž bo čistilka odkrila še kakšno večjo nemarnost, ko se vrne z dopusta. Na vse to pa povedo pomočniki, da s poslovodjem niso po 6 mesecev govorili, zato tudi niso vedeli, kakšen rok je bil postavljen za odpravo pomanjkljivosti.

Novi poslovodja je šele 14 dni pri hiši, uvidel pa je, da ga čaka dosti dela. Pomočniki pravijo, da so z njim zadovoljni. Čas je že, da se tudi v tej poslovalnici uveljavi kolektivno upravljanje in uvede red, da bodo potrošniki zadovoljni. Kaj bo k vsemu temu dejala sanitarna inšpekcija, bomo verjetno v kratkem izvedeli.

Savinjski vestnik, 26. 11. 1954

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,929 seconds.