Razkuževalcev ni od nikoder

09. 12. 2013 10:01

V prejšnji številki smo poročali, da so v stanovanju na Aškerčevi ulici 2 v Celju najbližji sosedje odkrili truplo 55-letnega soseda in upokojenca Bele Rogača, ki je živel sam in ki, po oceni strokovnjakov, ni umrl nasilne smrti.

Ta teden pa so nas poklicali ogorčeni sosedje pokojnega in nam pokazali njegovo stanovanje. Bilo je povsem razdejano, hrana je ležala vsepovsod, prav tako najrazličnejša živila in oblačila, smrdelo pa je tako zelo, da se nam je po nekaj sekundah pričel obračati želodec.

Sosed nam je povedal, da je pokojnega Rogača, ki je bil pljučni bolnik, le redkokdaj videval in da je v stanovanju ležal mrtev najverjetneje že zelo dolgo. To njegovo domnevo naj bi potrjevala pokojnikova pošta, ki so jo našli v njegovem nabiralniku in ki je pokojnik ni pobiral že od lanskega novembra. Zato je bil vdor v njegovo stanovanje pred dobrim tednom dni kot prizor iz najstrašnejše grozljivke, saj je bilo truplo že močno razpadlo.

To, kar nas je najbolj začudilo, pa je bila sosedova informacija, da je pokojnikovo stanovanje, ki je občinska last, še vedno nezaklenjeno, da ima tja vstop kdor koli hoče in da se to tudi resnično dogaja. In nikomur od pristojnih oziroma zadolženih se še do danes ni zdelo vredno, da bi poskrbel, da se stanovanje ustrezno zaščiti in razkuži. V hiši so namreč tudi majhni otroci, ki so že po naravi radovedni. Še sreča, da je zdaj mraz…

Novi tednik, 9. 12. 1993

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,843 seconds.