Reklama Celje za lepši izgled mesta

23. 11. 2013 08:37

Majhna je delovna organizacija Reklama Celje, pa vendar jo srečujemo na najrazličnejših področjih. Vse bolj odločno posega v urejanje Celja, pa naj gre za poživitev pročelij in fasad, za oglasne omarice ali transparentna mesta. Ob tem pa se prav zaradi majhnosti, saj imajo manj kot trideset zaposlenih, srečujejo tudi z vrsto problemov. Težko se uveljavljajo v okviru velike sestavljene organizacije Merx, obveznosti, ki jih imajo kot delovna organizacija, zahtevajo enako delo, kot da bi jih bilo veliko več, pa tudi prizadevanja za oskrbo s potrebnimi materiali krnijo njihovo dejavnost.

Težave, s katerimi se srečujejo v Reklami, so podobne težavam vseh drugih, ki se ukvarjajo z ekonomsko propagando. Nobena skrivnost ni, da je pri nas zatajila zdrava kmečka logika, po kateri mora organizacija združenega dela, ki ji gre slabo, najbolj agresivno nastopati na trgu. Združeno delo je pri sredstvih za ekonomsko propagando vse bolj omejeno, zato je tudi naročila za delo vse težje dobiti. Od vključitve v sestavljeno organizacijo Merx so si v Reklami veliko obetali, saj so predvidevali, da bodo opravljali storitve za ostale članice. Pa so se v veliki organizaciji kar nekako izgubili. Pričakujejo pa še vedno, da bodo v dogovoru z drugimi našli svoj položaj v Merxu.

V Celju so precej zanimanja pritegnile tri reklamno urejene fasade. Kar je v svetu marsikje že nekaj povsem vsakdanjega, se je tudi tu premaknilo z mrtve točke. Reklama pa ne namerava ostati le pri tem. Nadaljnje urejanje fasad je seveda odvisno od denarja, lažje pa bo urediti oglasne omarice.

V Celju jih je sedaj 20 vrst, Reklama pa se je dogovorila s Kinopodjetjem, da jih bodo uredili enotno. Pri tem sodelujejo z mestnim arhitektom in drugimi službami. Dogovorili so se že tudi za ureditev transparentnih mest na vseh vpadnicah v Celje, naslednje leto pa načrtujejo ureditev plakatnih mest. Tudi to bo velik prispevek k urejenosti mesta, ki ga sedaj preplavlja črno plakatiranje.

Novi tednik, 24. 11. 1983

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,228 seconds.