Savinjski vestnik vabi bralce – potrošnike za priče

22. 10. 2014 12:38

Nekatera naša podjetja ne prenesejo niti drobca kritike, ki bi bila skupnosti v veliko korist, njim samim pa v premislek in napotilo za izboljšanje njihovega dela. Taka podjetja smejo videti le take članke v časopisih, v katerih nekdo trobi v njihov rog, med pomanjkljivostmi pa prenesejo morda edino takšne, ki razodevajo objektivne težave, za katere dejansko kolektivi niso krivi.

Nekatera podjetja so nam zagrozila s »finančno blokado«, češ, nič več oglasov, bomo videli, kdo bo prej odnehal, drugi pa ob prvi dobronamerni kritiki odpirajo vrata na tožilstvo in skušajo na ta način udušiti kritiko, češ, časopis se bo ustrašil in takoj preklical »problematični članek«. Dobro, sem in tja se nam zgodi, da nam uide kakšna malenkost, ki jo potem popravljamo, temu so krivi večinoma naši slučajni, neodkritosrčni dopisniki.

»Mlekopromet« nam je poslal grozilno pismo, ki ga v celoti objavljamo.

 

Upravi Savinjskega vestnika Celje

V sobotnem listu Savinjskega vestnika, je bil objavljen članek o problemih in poslovanju podjetja »Mleko« Celje, na splošno. Strinjamo se s člankom, saj so bili podatki dobljeni v podjetju samem, ne strinjamo pa se z gotovimi stavki, katere je Vaša uslužbenka izkoristila, kot svojo osebno kritiko. Tu predvsem pride v poštev kvaliteta mleka, katero kritizira Vaša novinarka.

Namreč v članku navaja kvaliteto kmečkega mleka, ki ima po njeni izjavi smetano, da lahko napravi »štruklje«, a mleko mlekarne, ima smetano »nevine kožice«.

Če ima mleko 3,4% maščobe, potem ni slabe kvalitete, temveč dobre in zato zahtevamo, da omenjena tovarišica prekliče svoje navedbe v svojem članku.

V kolikor tega ne stori, bomo zadevo predali sodišču, ker zdravo kritiko sprejemamo, žalitve podjetja pa ne. Po drugi strani pa ta tovarišica ne ve kakšno je naše mleko, če kupuje direktno pri kmetovalcu.

Tokrat je drugače. Članek, ki smo ga objavili pretekli teden o težavah, pomanjkljivostih in poslovanju »Mlekoprometa«, je bil napisan v interesu potrošnikov, torej nas vseh, je preverjen in resničen, zato si uredništvo po tem vprašanju ne bo dalo omajati temeljev.

Ponovno zahtevamo preklic neresničnih izjav.

Smrt fašizmu — svobodo narodu!

Ravnatelj: D o l e r Stane

 

Kakor vidite, so sila ostri. Prav. Povemo pa lahko, da članka niti temeljito prebrali niiso. ker naša novinarka ni napisala »nevina kožica«, temveč »deviška kožica« ter da ni trdila, da kupuje kmečko mleko, marveč da »štrukljev« zato nikoli ne jé, ker ga kupuje prav od »Mlekoprometa«.

Mlekopromet niti ne skuša dokazovati, zakaj ni smetane na mleku, temveč samo trdi, da ima toliko in toliko maščob. Lahko bi dokazali nedolžnost samo s tem, če bi objavili analizo mleka naravnost od krave. Če bi podjetje z analizo lahko dokazalo, zakaj smetane ni in kje ostaja, če so ostale vse maščobe v njem, bi to rade volje pojasnili tudi našim bralcem. Ker pa kar »počez« zahteva preklic brez argumentacije, se tudi uredništvo s tem ne strinja. Če je podjetju prav, potem naj ubere namenjeno pot, mi pa vabimo naše bralce-potrošnike in vse zainteresirane člane naše skupnosti za priče.

Ne vabimo jih samo zase, tudi za »Mlekopromet«, če hočejo, samo jih prosimo, da bodo objektivni in povedo, kaj vedo o razliki med mlekom »Mlekoprometa« in med dobrim kmečkim mlekom.

Savinjski vestnik, 22. 10. 1954

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,000 seconds.