SDZS tudi v Celju

27. 04. 2014 07:07

Ustanovili so krajevni In območni odbor v ponedeljek so z Zdravljico v celjskem Narodnem domu pričeli svoj ustanovni zbor socialdemokrati s Celjskega.

Ustanovili so krajevni in območni odbor in izvolili predsedstvi. Kakšnim 150 prisotnim je spregovoril tudi predsednik Socialdemokratske zveze Slovenije, France Tomšič.

Glede na trenutno številčnost članstva bo Krajevni odbor SDZS Celje deloval v občinah Celje, Laško, Šentjur in Šmarje pri Jelšah, Območni odbor SDZS pa ob tem še v Žalcu, Velenju, Mozirju in Slovenskih Konjicah.

France Tomšič je v pozdravnem nagovoru v Celju« poudaril, da je pred članstvom SDZS pomembna naloga, da skupaj s SZDL in ostalimi opozicijskimi zvezami pripravijo predlog volilnega zakona, da bi na volitvah prihodnje leto sodelovalo vsaj polovica alternativnih kandidatov. Po njegovem bi s takšnimi volitvami zagotovili tudi sprejetje sodobne nove ustave. Tomšič se je zavzel tudi za enakopravnejši nastop v sredstvih obveščanja, to pa bi lahko dosegli le s tem, da pomembne funkcije v kadrovskih komisijah, svetih in uredništvih ne bi več zasedali dogmatiki.

Dejal je, da povprečnega Slovenca prav malo zanima, kakšni bodo zaključki izrednega kongresa ZKJ, saj ti ne smejo biti obvezujoči za državne organe. Vsesplošno obvezujoč je lahko le program stranke, ki je zanj dobila podporo več kot polovice državljanov.

Novi tednik, 26. 4. 1989

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,382 seconds.