Skaletovi odmevni uspehi

28. 10. 2013 00:00

Vinko Skale, član celjskega Fotokino društva, se že vrsto let uspešno potrjuje na številnih domačih in tujih razstavah umetniške fotografije. Zadnje vidnejše mednarodno priznanje je prejel pred kratkim na eni največjih evropskih tovrstnih manifestacij. Mednarodnem foto salonu »Golden« na Danskem. »Golden«, ki je vsaki dve leti, je največji in edini danski mednarodni foto salon, organizirajo ga pod patronatom danskega ministrstva za kulturo in dveh mednarodnih foto organizacij, evropske FIAP ter ameriške PSA. 750 avtorjev iz več kot 50 držav je na letošnjo prireditev poslalo preko 2.500 fotografij, od teh pa so jih v konkurenco sprejeli desetino!

Na tej veliki mednarodni prireditvi je Vinko Skale prejel kar dve nagradi: nagrado za najboljšega razstavljalca ter srebrno medaljo v kategoriji »Portret« za svojo fotografijo »Silvestrovo«. Razstavo so odprli v Koebenhavnu, sedaj pa potuje po vseh večjih mestih Danske in je trenutno na ogled v mestu Nvkoebing.

To priznanje ni edini letošnji uspeh Vinka Skaleta. Srebrno medaljo je prejel na mednarodni foto razstavi v Buenos Airesu, posebno priznanje na škotskem »Scottish saloon«, nagrado na razstavi »Super Circuit« v Lienzu v Avstriji, sodeloval je na treh razstavah v Franciji (v Saint Germaine, Lacelle St. Cloud in De la Rose d’Or), v South Shieldsu v Angliji, v Edinburgu na Škotskem, ponovno v Argentini in Avstriji pa v Belgiji, na Poljskem in Slovaškem. Nazadnje se je v tujini predstavil na razstavi umetniške fotografije v Južni Afriki.

Novi tednik, 28. 10. 1993

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,817 seconds.