Skaljen celjski derby


Srečanje med Olimpom in Celjem, dvema tekmecema za najvišji naslov v podzvezni ligi, se je žal vršilo na poplavljenem igrišču in ob močnem deževju.

Ambient ni potemtakem bil nič kaj privlačen niti za gledalce še manj pa za igralce. Nič čudnega, če je na takem igrišču prišlo do pogostega padanja igralcev v mlake, pa čeprav so bili igralci obeh klubov v glavnem fair in nenaklonjeni grobostim. — Zmaga je šele v zadnjih minutah pripadla Olimpu iz dozdevne ofside pozicije. Posinek je streljal prosti strel iz nekih 20 m naravnost v vrata. Vratar Celja Golež je žogo prestregel, vendar mu je ušla iz rok. V tem momentu je pritekel eden izmed napadalcev Olimpa, prav na golovi črti pa je bil še Mihelin. ki j e podano žogo potisnil v mrežo . . . Skratka — to j e bil povod, da je vodstvo Celja vložilo protest!

Olimp je tekmo odlično pričel in imel v I. polčasu več od igre. Mrežo Celja je načel Posinek, ki je prav lepo streljal prosti strel iz nekih 25 m ter zadel desni zgornji kot. Celje je kmalu izenačilo po Regnerju. Močan pritisk Olimpa pa je bil končno le kronan še z enim zgoditkom, tokrat je bil uspešen Mihelin, Drugi polčas je Celje bilo boljši partner na terenu. Jošt v ozadju, Letner, Reberšak in Artviga pa so bili nosilci akcij v sprednjih vrstah. Obramba Olimpa je imela polne roke dela, ki ga je odlično opravila. Kljub temu pa je Regner le uspel rezultat izenačiti. Ko je že vse kazalo, da bosta s tem rezultatom šla lokalna rivala z igrišča, pa je Mihelin vsega 5 minute pred zaključkom zapečatil usodo Celja. — V Štorah je Kovinar s 6:0 premagal Svobodo, Šoštanjčani so doma poskrbeli za veliko presenečenje z zmago nad Bratstvom s 3:2, enemu glavnih favoritov za naslov prvaka, Brežice so premagale Konjič^ne s 5:2, Proletarec pa Rudarja iz Hrastnika z 8:1, — Kdo bo prvak? CNP bo imela s svojimi organi še težko delo, ki ga verjetno ne bo sama rešila, saj bodo pritožbe romale celo na tretjo instanco — NZS! Po dosedanji računici je v vodstvu Olimp s 25 točkami, za njimi pa so Bratstvo, Celje in Proletarec s 24 točkami.

Sicer pa zmagovalca ne bo odločilo niti zadnje kolo! Velenjčani se žilavo borijo za zmago proti Olimpu s 3:0 in to za zeleno mizo, ker j e v Olimpu nastopil baje še neregistrirani igralec Arzenšek. Sedaj so vložili protest nogometaši Celja zaradi materialnega kršenja pravil igre, … Merodajni činitelji bodo morali hitro rešiti to mučno situacijo, saj so pred durmi kvalifikacijske tekme za vstop v SCL.

Celjski tednik, 5. 6. 1959