Skupina Ergo v celjskem gledališču

20. 01. 2013 00:00

Približno leto dni je, odkar je pri Centru za klubsko dejavnost v Celju pričela z delom eksperimentalna skupina »Ergo«. Najprej je prijetno presenetila na lanski občinski Naši besedi v Celju, potem še na medobčinski v Mozirju in končno na republiški v Bohinjski Bistrici. Sredstva javnega obveščanja so takrat napovedovala skupino mladih, ki nekaj obeta.

V ponedeljek se bo eksperimentalna skupina Ergo predstavila z novim delom, uprizoritvijo enodejanke “Šaloma«, ki je nastala po motivih istoimenske drame irsko-angleškega književnika Oscarja Wildea. Predstava bo v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju, pričela pa se bo ob 19.30 uri.

V naslovni vlogi bo nastopila Vita Mavrič, Herodiado pa bo odigrala Mojca Dimec. Delo je režirala Judita Učakar, kostume izbrala Vida Zupan, sceno zasnoval Dušan Korošec, za glasbo pa poskrbel Andrej Kores. V plesnem delu predstave bodo sodelovale različne plesne in folklorna skupina iz Celja. Koreografija je delo

Damira Zlatara-Freya. V predstavi bomo videli tudi prave ptujske Korante.

Obeta se torej zanimiv kulturni dogodek, ki ga pripravljajo mladi Celjani. Skozi eksperiment

se skušajo dokopati do svojstvene izpovedi in izraza. Koliko jim to uspeva in koliko je v teh iskanjih resnice in vrednosti, pa bodo najbrž povedali strokovnjaki.

Novi tednik, 20. 1. 1983

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,370 seconds.