Spar v središču Celja


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 25 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

V četrtek je bil opravljen tehnični prevzem nove garažno-poslovne hiše na Glaziji v Celju, ki jo bodo predvidoma odprli sredi junija. Gradnjo hiše, ki stane 1,4 milijarde tolarjev, je financirala družba Posest.

V garažno-poslovni hiši je poleg 647 parkirnih mest, od katerih jih je 473 v lasti Mestne občine Celje, še tri tisoč kvadratnih metrov poslovnih prostorov. Direktor Posesti Boris Mihelčič je povedal, da so večino prostorov že prodali. Cena kvadratnega metra je v pritličju znašala 2.200 mark, v ostalih etažah 2.000, za garažna mesta pa je bilo treba plačati 13.700 mark. Lastnika največ površin sta ljubljanski Spar in celjsko podjetje Hypo Leasing. Prvi je kupil 1.300 kvadratnih metrov v pritličju, drugi pa ima prostore v pritličju in v prvi etaži v skupni izmeri 550 kvadratnih metrov. Sparovo trgovino bodo odprli predvidoma septembra, prostore Hypo Leasinga še nekoliko kasneje, lastniki ostalih poslovnih prostorov in lokalov pa se bodo v objekt vselili najkasneje v enem letu.

Boris Mihelčič je tudi povedal, da je Posest, ki je v lasti Banke Celje, poslovne prostore ponudila v prodajo vsem celjskim in tudi večjim slovenskim trgovskim družbam, vendar so celjske ponudbo zavrnile, češ da je kupnina previsoka.

JI, foto: GK; Novi tedink, 27. 5. 1999

*cena časopisa: 280 tolarjev