Teharska cesta bo izročena prometu

31. 12. 2013 07:24

Dela na rekonstrukciji Teharske ceste se primičejo po dolgih sedmih mesecih h kraju. Se pred koncem leta bo cesta izročena prometu. Tako bo konec tegob in težav pa tudi zabavljanj voznikov, šoferjev, kolesarjev in pešcev, ki so morali napravljati na vožnji v Celje in nazaj precejšen ovinek, poslužujoč se neprimerne, ovinkaste ceste mimo Bežigrada.

V celoti pa cesta še ne bo gotova. Treba bo še mnogo časa, dosti dela in še precej denarja, preden bo cesta v celoti rekonstruirana in zgrajena. Tako se bodo dela zavlekla v novo leto, oziroma nadaljevala šele spomladi. Za sedaj bo izdelano cestišče in postavljeno v tako stanje, da se bo po njem lahko vršil vsakršen promet. Čez zimo in pod težo vozil se bo cesta utrdila in ulegla, kar bo njeni kakovosti in trajnosti le v prid. V teku uporabljanja za promet pa bo gotovo še treba dovažati tolčenca in drugega posipnega materiala, nakar bo šele dobila vrhnjo prevleko in tako dokončno vsebino in obliko.

V tem bo pa treba dograditi hodnike, škarpe, ograje in urediti prizadete hiše, dalje javno razsvetljavo in še to in ono.

Dela na cesti so se proti pričakovanju zavlekla v zimo. Se sreča, da je bilo izredno naklonjeno letošnje vreme, sicer bi morali z deli prekiniti in cesta bi bila neuporabna skozi vso zimo. Gotovo je imelo podjetje nemalo najrazličnejših težav, ki jih niti ni moglo predvidevati, ljudje pa so opažali nekaj napak in propustov, ki bi jih lahko ne bilo. Med te je gotovo šteti delovno vnemo zaposlenih delavcev, ki ni bila vselej na zadovoljivi višini.

Po sedanjem izgledu obeta biti Teharska cesta, ako pri končnih delih ne bo popuščanj, ena najlepših vpadnih prometnih žil Celja, kar bo v prid tudi njegovemu zunanjemu videzu. Z njo pa ne bo pridobilo le mesto s prizadeto najbližjo periferijo, temveč k mestu pravkar priključeni kraji, Teharje in Štore. Pri tem bi bilo le želeti, da bi se realizirali nadaljnji načrti in rekonstruirala vsa cesta do našega mnogo obetajočega industrijskega velikana, do Štor.

Savinjski vestnik, 31. 12. 1953

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,742 seconds.