V Celju je revščina


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 25 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

V Območnem združenju Rdečega križa Celje, ki obsega območje celjske upravne eno te pričakujejo, da bodo letos pomagali s paketi s hrano in drugimi potrebščinami 350 posameznikom in družinam. V zadnjem času beležijo manjši porast pomoči potrebnih.

Dejavnost človekoljubne organizacije je pestra, posebno uspešni pa so na področju krvodajalstva. Nove krvodajalce bodo skušali pridobiti na predavanjih za dijake 3. letnikov srednjih šol, za tiste, ki so darovali kri največkrat, pa bodo pri pravili ekskurzijo. V območni organizaciji so ponosni, ker so po številu krvodajalcev na število prebivalcev na 2. mestu v državi. Lani je bilo med celjski mi krvodajalci več kot tisoč dijakov ter nad petsto vojakov.

Z denarjem, ki so ga zbrali v akciji RKS Nikoli sami bo lahko letovalo na Debelem Rtiču 12 socialno ogroženih otrok, najbolj potrebnim otrokom pa bodo na začetku šolskega leta pomagali s šolskimi potrebščinami. Prav ta ko želijo, da bi delo Rdečega križa predstavili širši javnosti v posebnem biltenu.

V Celju bodo krepili sodelovanje s partnerskima organizacijama RK iz Wevelinghovna in Singna v Nemčiji, ki sta se po novembrski poplavi znova izkazala z izdatno pomočjo. Na področju poizvedoval ne dejavnosti bo območna organizacija poskrbela za primerne kadre, ki bodo omogočili občanom pridobivanje podatkov o sorodnikih in znancih ter različnih listin iz časa II. svetovne vojne.

O vsem tem so prejšnji teden spregovorili na volilni skupščini celjske območne organizacije. Za predsednico so znova izvolili Majdo Brenčič ter za podpredsednika prim. dr. Milana Žuntarja, za sekretarja pa so na seji odbora ponovno imenovali Igorja Poljanska.

Brane Jeranko, Novi tednik, 11. 2. 1999