V Celju leto hortikulture

27. 09. 2014 06:21

Zdaj ni več časa za premišljevanje. Zdaj je čas tisti, ki priganja, še zlasti, če hočemo uresničiti tisto, za kar smo se dogovorili ob prevzemu republiške hortikulturne akcije v 1980. letu. Pa ne zaradi razstav in prireditev, marveč zaradi namena. Hortikultura 80 naj spremeni naš odnos do okolja, v katerem živimo in delamo. Zanj bomo bolj skrbeli, ne le v pripravah na Hortikulturno 80 in v času njenega trajanja, marveč tudi potem, vse dni in vsa naslednja leta. Zato ni naključje, če pri Občinski konferenci SZDL, kot nositeljici celotne akcije, pripravljajo predlog, da naj bi leto 1980 v Celju imenovali leto hortikulture.

Trenutno je v teku delovni osnutek prireditev, ki bi se naj v celjski občini zvrstile v prihodnjem letu od marca do julija. V tem okviru gre tudi za podroben načrt hortikulturne aktivnosti vse do zaključka velike manifestacije, za nove pobude v okviru celotne akcije in še kaj.

Gre za težnjo, da naj bi se prireditve v okviru Hortikulture 80 pričele marca in trajale vse do konca julija, ko naj bi v tednu pred online casino občinskim praznikom dosegle svoj višek. To je priložnost, v kateri bi prišla do veljave velika pestrost dejavnosti. Čeprav bi naj bile te prireditve v sleherni krajevni skupnosti, tudi v delovnih organizacijah in drugje, je vendarle umesten predlog, da naj bi bile glavne v hali Golovca, na drsališču v Mestnem parku, ob Šmartinskem jezeru, na Dobrni, tudi na letališču itd.

To so torej pobude, ki bi morale in morajo dobiti do sredine oktobra svojo dokončno obliko, kajti potem bo ostal le čas za njihovo uresničitev.

Novi tednik, 27. 9. 1979

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,271 seconds.