Za osvežitev Celjanov


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 25 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Na celjski letni bazen, za katerega ima podjetje Trio d.o.o., 10-letno koncesijo za upravljanje, so včeraj povabili prve kopalce. Odprtje bazena je bilo sicer predvideno že za 1. junij, vendar pa je nekajdnevna zamuda posledica najnujnejših prenovitvenih del, ki jih je bazen ob Ljubljanski še kako potreben.

»Obratovalno dovoljenje za letošnjo kopalno sezono imamo, vendar pa ne gre prezreti dejstva, da bo do drugega leta treba na bazenskem kompleksu postoriti kar precej, če se bomo Celjani še hoteli kopati v svojem bazenu,« je povedal strokovni sodelavec v Komunalni direkciji Mestne občine Celje Jože Smodila. Novo podobo bo dobil otroški bazen, ki mu bodo dogradili dva čofotalnika za najmlajše, vanj pa bodo vgradili tudi brizgalne šobe, ki se jih bodo otroci verjetno najbolj razveselili. Celjski bazen potrebuje tudi nov upravni objekt s sanitarijami, garderobami in tuši, v letošnji sezoni pa bodo za preoblačenje kopalcev poskrbeli s štirimi montažnimi kabinami. Celotna naložba, ocenjujejo v Celju, bo vredna okoli 50 milijonov tolarjev.

Preko letošnjega poletja bo bazen odprt med 9. in 19. uro, kopalce pa vabijo tudi na nočno kopanje med 20. in 23. uro. Dnevne vstopnice za otroke bodo po 400, za odrasle 600 tolarjev, popoldanske 300 oziroma 500 tolarjev, za nočno kopanje pa bo treba odšteti 200 tolarjev.

IS, Novi tednik, 10. 6. 1999

*cena časopisa: 280 tolarjev