Za zimski bazen v Celju

04. 11. 2014 21:52

Veseli smo pred nekaj tedna prebirali članke o rekreacijskem centru na Teharjih. Naenkrat pa je vse obmolknilo. Obiskali smo idejnega snovatelja tega centra dipl. ing. Janeza Barboriča. Nič kaj vesel ni bil, ko je povedal, da je vse skupaj »padlo v vodo«, češ da mestni urbanisti s to lokacijo ne soglašajo in da čakajo na realizacijo gradnje centralnega športnega parka pod Golovcem.

Talko nam ostane le maketa tega objekta. Sedaj pogled nanjo ni nič kaj spodbuden. Celje vsak dan bolj potrebuje zimski bazen, pa naj bo skrajen kjerkoli. ZAKAJ BI ODBILI ZAMISEL CELJSKEGA SINDIKALNEGA SVETA IN POBUDE ŠTORSKIH ŽELEZARJEV, KI SO POKAZALI VEČ RAZUMEVANJA KOT PRENEKATERI, KI SO ZA TO BOLJ POKLICANI?

Zdaj se nekateri izgovarjajo na škodljiv vpliv cinkarniškega plina na Teharju in

na premalo gravitacijsko območje. Sicer ni čisto jasno, koliko bi vplival plin na pokriti bazen.

Ko smo že pred leti sanjarili o pokritem šolskem bazenu v Celju, so povedali strokovnjaki, da je za pokrit zimski bazen najvažnejše ogrevanje in topla voda. To pa bi imeli tu na razpolago.

Toplo vodo in plin bi napeljali iz bližnjega novega objekta štorske železarne m kar je še važnejše, tu je dobra volja, pripravljenost za udarniško delo in celo nekaj denarja. Zakaj bi torej zametavali dobro voljo štorskih železarjev in mladine?

Četudi bi zgradili pokrit bazen na Teharju, celjskim potrebam še ne bo zadovoljeno.

Tudi pod Golovcem moramo zgraditi predvidene bazene pa bo zaradi onesnažene Savinje v Celju še vedno premalo prostora za vse celjske kopalce in plavalce.

Plavanje ni samo nujna rekreacijska potreba naših delovnih ljudi. Plavanje mora biti sestavni del telesne vzgoje na naših polah, postati mora sestavni del predvojaške vzgoje, in končno z vztrajnim delom in zlasti

zimsko vadbo vzgojili tudi nove vrhunske tekmovalce, ki bi lahko postali ponos našega mesta.

Naj vse to še enkrat premislijo vsi, ki jim je pri srcu razvoj zdravega športa v Celju in naj ne odklonijo ponujene pobude ter zlasti ne uničijo še tisto malo dobre volje in pripravljenosti nekaterih entuziastov.

Torej: Celje nujno rabi več letnih in zimskih pokritih bazenov!

Prof. Metod Klemenc

predsednik AD Kladivar

Dr. Aleksander Hrašovec

predsednik PK Neptun

Novi tednik, 5. 11. 1969

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,358 seconds.