Tradicionalni dobrodelni ples Rotary kluba 2019 v Celju (foto, video)

24. 11. 2019 21:16

V soboto, 23. 11., je v dvorani Narodnega doma v Celju potekal tradicionalni dobrodelni ples, 23. po vrsti, Rotary kluba Celje.

Rotarijci so se zavrteli v ritmih ča-ča-čaja, valčkov in drugih plesov. Ples je imel dobrodelno noto. Ginekološko-porodniški oddelek Splošne bolnišnice Celje je prejel €7.000 za pomoč nakupa aparata za nedonošenčke. Donacijo je iz rok predsednice Rotary kluba Celje, Mance Kragelj, prevzela direktorica in članica sanacijske uprave Splošne bolnišnice Celje, mag. Margareta Guček Zakošek.

rotary_ples_2019_00
Predsednica Rotary kluba Celje, Manca Kragelj, je direktorici Splošne bolnišnice Celje, mag. Margareta Guček Zakošek, predala donacijo. Foto: DejC

Tradicionalni dobrodelni ples

Članom Rotary kluba Celje so se pridružili tudi makedonski člani Rotary kluba iz Velesa. Poleg Splošne bolnišnice Celje so razveselili dve mladi slovenski glasbenici. Harfistka Lara Hrastnik in flavtistka Monika Volarič sta za študijsko leto 2019/20 prejeli štipendiji. Glasbenici sta se na prireditvi predstavili na izbranih inštrumentih, na glasbo pa so zaplesale plesalke plesne šole Harlekin.

Dobrodelnost

Donatorji, podjetja in posamezniki, izvajajo finančne in storitvene donacije. Častni meščan Celja, Ivan Grobelnik, je, na primer, namesto praznovanja svojega 99. rojstnega dne za dogodek daroval €1.000. Darovali so tudi člani Rotary kluba Celje, pa tudi pobraten klub iz Nemčije.

V 23 letih delovanja kluba v Celju so izvedli veliko število projektov v sodelovanju z drugimi dobrodelnimi organizacijami. Med drugimi so sodelovali s Sončkom in Društvom za cerebralno paralizo Celje. Splošni bolnišnici so pomagali pri nakupu ultrazvočnega aparata, številnim mladim umetnikom so zagotovili štipendijo, donirali šolam in pomagali brezdomcem, družinam in posameznikom.

Kot je v imenu Rotary kluba Celje povedala njegova predsednica, se bodo še naprej trudili opravljati dobra dela.

Mance Kragelj, predsednica Rotary kluba Celje:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
284 queries in 3,921 seconds.