6. Ples knežjega mesta navdušil številne ljubitelje plesa (foto in video)


Minulo soboto je v Celjskem domu potekal plesni večer, tradicionalni, že 6. Ples knežjega mesta, v organizaciji Zavoda Celeia Celje in Plesne šole Flamenco. Tudi tokrat je bil odziv ljubiteljev plesa izvrsten, plesalo jih je približno 150. V ospredju večera je bil ples na tisoč in en način, udeleženci so lahko uživali v številnih plesnih ritmih.

Pijača dobrodošlice je bila uvod v prečudovito marčevsko plesno druženje na plesnem parketu dvorane Celjskega doma. Za glasbo je poskrbel izvrsten in vsestranski ansambel Oliver Twist, ki je z dunajskim valčkom odprl plesni večer. Uvodni plesni koraki so pripadli gostiteljema večera, Poloni in Branku Podergajs Siussi, odličnima plesnima pedagogoma Plesne šole Flamenco. Kmalu so se jima pridružili ostali plesalci, ki so napolnili plesišče.

Ljubitelji plesa so uživali v plesnem večeru.

Za popestritev večera so organizatorji poskrbeli z nagradnim žrebanjem, v katerem so sodelovali vsi tisti, ki so upoštevali t.i. “dress code”. Dodatki v rdeči barvi, barvi strasti – flamenca, so bili edini pogoj za sodelovanje v žrebanju simboličnih nagrad. Organizatorji so med drugim poskrbeli tudi za animacijo plesa “Paso Doble”, tradicionalnega španskega plesa, ki predstavlja bikoborbe. Ljubitelji plesa so tako znova doživeli nepozabno plesno pravljico in nepopisno razkošje enega največjih plesišč v Sloveniji.

Strežba hrane in pijače je pripomogla, da plesalcem ni zmanjkalo energije.

Vabimo vas k ogledu spodnje galerije fotografij, kjer si lahko ogledate utrinke plesnega večera. Za izjavo smo prosili tudi Branka Podergajsa, ki nam je v video prispevku zaupal več podrobnosti 6. Plesa knežjega mesta in povabil na naslednjega, ki se ga boste lahko udeležili še v letošnjem letu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=141]

v/t/f: Egon Horvat