Boemski večer v Špitalu za prjatle: Duo Simona in Dani (foto, video)

10. 12. 2014 22:02
Duo Simona & Dani
Duo Simona & Dani

 

Simona in Dani sta Špital za prjatle napolnila do zadnjega kotička.
Simona in Dani sta Špital za prjatle napolnila do zadnjega kotička.

Če do sedaj še niste slišali za Danija Bedrača in Simono Kropec, boste v prihodnje zagotovo še prav veliko. Gre za talentirana glasbenika, ki skupaj nastopata kot Duo Simona & Dani, v soboto zvečer pa sta s skupnimi močmi povsem napolnila Špital za prjatle, kjer sta izvedla boemski večer.

Izvrstna instrumentalista in pevca sta sicer že pred leti skupaj delovala v zasedbi Aletheia, s katero sta posnela tri albume, s kakovostno glasbo pa občinstvo navdušujeta še danes.

Izvajala sta predvsem Danijevo avtorsko in uglasbeno glasbo, ki sta jo še dodatno začinila s spremljavo akustičnih orglic, in irskega buzukija. Obiskovalci Špitala za prjatle so tako lahko prisluhnili skladbam, kot so Gospod moj, Nisva iz istega plemena, Trgatev, Divje meso, Puščava in deklica z vžigalicami, hkrati pa sta sta se poklonila tudi pred mesecem dni preminulim pesnikom Kajetanom Kovičem z njegovo skladbo Daljave.

Kot se za boemski večer spodobi, je koncert minil v sproščenem in odličnem vzdušju, kjer so lahko obiskovalci uživali ob akustični glasbi in kozarčku rujnega. Za vse, ki vas zanima, kdo sta Dani in Simona, kaj je irski buzuki in kakšno atmosfero lahko ustvari boemski večer, pa smo posneli spodnjo fotogalerijo in videoposnetek, kjer lahko potešite svojo radovednost.

[simpleviewer width=100% height=700 id=735]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-zabepf-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,770 seconds.