Bogato sredino dogajanje v celjskem mestnem jedru (foto)


DSC_0172V sredo, 9. 12., je bilo, kljub hladnim zimskim temperaturam, mestno jedro polno. Na vsakem koraku se je bilo možno ogreti ob topli pijači, prav tako pa dogajanja tudi ni manjkalo. Od delavnic za najmlajše do pevskih nastopov za mlade po srcu, v sredo je bilo razsvetljeno mestno jedro polno.

 

 

 

Dogodki so se začeli v pravljični deželi (ki se še seveda ni uradno odprla), kjer je Lajnarska skupina kranjskih komedijatnov s svojo lajno zabavala otroke. Izvajali so se tudi čarovniški triki, vseskozi pa smo lahko poslušali unikatne zvoke lajne.

DSC_0170

Sledil je tudi plesni nastop Pažek Uhek vabi na pravljico, kjer je KUD Igen ponovno pokazal svoje plesne talente, tokrat na malo drugačen način.

DSC_0177

Za otroke pa so vseskozi bile pripravljene tudi delavnice, na katerih se je barvalo, rezalo, lepilo, predvsem pa grelo na toplem. Kljub temu, da se pravljična dežela še ni uradno odprla, je bila zabava za otroke vseskozi poskrbljena.

DSC_0175

Kasneje pa se je po mestnih ulicah vilo glasbe, ki ni prihajala samo iz zvočnikov. Mešani pevski zbor Don Bosko Celje, p.v. Matjaža Železnika in Pevsko društvo »Osti jarej«, ki ga vodi Radojka Kragelj, so nastopili na mestnih ulicah Celja ter nas tako s pesmijo popeljali v v praznični čas.

DSC_0186

Marina Bajić