Božična bajka Slovenije 2022 v Mozirskem gaju: Ponovno bo zasvetilo 1,7 milijona lučk


Že več desetletij se lahko obiskovalci sprehajajo po naravnem okolju parka v Mozirskem gaju. Od leta 2016 pa je park odprt tudi v božičnem času, ki je za marsikoga najlepši čas v letu. To zimo bo prirejena že 7. Božična bajka Slovenije, ob tem bo Mozirski gaj ponovno zasijal v 1,7 milijona prazničnih lučk.

Božična bajka Slovenija tudi letos nosi sporočilo. Sporočilo upanja, ljubezni in pozitivizma. Tako kot vedno, bo zimska pravljica tudi to sezono razdeljena na tematske vrtove. S tem želijo obiskovalcem ponuditi čim več prijetnih in posebnih doživetij. Vsak vrt, ki bo edinstveno urejen, pa prinaša sporočilo ljubezni in podpore. 7. Božična bajka Slovenije bo svoja vrata odprla v soboto, 26. novembra, ob 16. uri.

Pri organizaciji letošnje Božične bajke so si zadali cilj prižgati 2 milijona lučk, da bi po ena zagorela za prav vsakega Slovenca, vendar iz solidarnosti do evropske energetske krize število lučk ne bo povečano. Tako jih bo, enako kot lani, zagorelo 1,7 milijona, četudi že od prve Božične bajke Slovenije koristijo tehnologijo LED, kar pomeni, da lučke potrebujejo zelo malo energije. Vse skupaj namreč porabijo le 8 kW/h elektrike, kar je enako porabi povprečnega slovenskega gospodinjstva.

Tudi letos bo dogajanje popestreno z obiski Miklavža in Božička. Obiskovalci pa se bodo občasno lahko sprehodili med stojnicami, na katerih se bodo predstavili različni prodajalci in lokalni obrtniki. Božična bajka Slovenije bo odprta od 26. 11. 2022 do 8. 1. 2023, vsak dan od 16. do 21. ure. Lani se je prireditve sicer udeležilo rekordno število ljudi. Koliko jih je bilo, preverite tukaj.

Foto: Mozirski gaj