Božični Vojnik 2019: na vrtovih pred domovi Vojničanov stojijo jaslice (foto, video)


Jaslice lahko postavimo skoraj kamorkoli in iz česarkoli. Tako je tudi Božični Vojnik v znamenju jaslic, različnih oblik in velikosti.

jaslive_vojnik_2019_00
Božični Vojnik v znamenju jaslic. Foto: DejC

Božični Vojnik so letos odprli 14. decembra. V mestu od takrat vsak dan poteka program, namenjen tako najmlajšim, kot tudi starejšim. Pripravili so praznične otroške igre, ježo ponijev in živalski vrt, na obisk prideta Hojka in Hojko in še marsikaj drugega. Za vas smo pripravili izbor 50 fotografij jaslic, ki se nahajajo pred domovi okoli Božičnega Vojnika. V župniji jih boste našli še več kot 200.

Božična vas, ki se nahaja pod cerkvijo sv. Jerneja, vas pričakuje do 4. januarja 2020.

Božični Vojnik v znamenju jaslic vabi

Božični čas je, ko se vse umiri in ko novo rojstvo prinaša novo veselje in upanje. In v tem času vas vabimo k nam v Vojnik. Sprehodite se med jaslicami, ki so jih izdelali in na ogled postavili številni ljudje. Vzemite si čas za druženje z družino in prijatelji. Udeležite se  katerega od koncertov, ogrejte si dlani in se okrepčajte ob domačih dobrotah, predvsem pa uživajte v lučeh, ki krasijo novo letni čas. Božični Vojnik že peto leto vabi, da doživite to skrivnost in ta čas na prav poseben način. Da hrup in hitenje vsakdana zamenjata mir in spokojnost. In da podarimo sebe, svoj čas svojim bližnjim in drug drugemu. Odprli smo svoje srce, pridite med nas, ste iskreno dobrodošli.Branko Petre – župan občine Vojnik in ustvarjalci Božičnega Vojnika

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski