Božično-novoletni koncert dalmatinskih klap Celje 2015 (foto, video)

27. 12. 2015 19:19

Ljubitelji dalmatinske glasbe so tudi letos v Celju lahko uživali v koncertu najbolj predvajanih in največkrat nagrajenih dalmatinskih klap. Na oder Golovca so stopile klapa Maslina, klapa Bonaca in klapa Cambi. Pomoč pri petju pa so nastopajoči dobili od obiskovalcev, skupaj so zapeli tudi slovenske pesmi.

KoncertKlap-33

V soboto, 26.12.2015, so najboljše dalmatinske klape zapolnile dvorano Golovec. Na oder so stopile klape Maslina, Bonaca in Cambi.

Klapa, ki je izredno popularna tudi v Sloveniji, ima za sabo skoraj četrt stoletno delovanja, to je klapa Maslina. Skupaj z dvorano so zapeli Ne diraj moju ljubav, Slovenija odkot lepote tvoje ter mnoge druge, katere lahko preverite v video insekih.

Verjetno poznate pesem Oči moje casino online lavande, ki jo izvaja klapa Bonaca. Zasedba, ki ima izredno veliko klapovskih hitov, je celjski publiki zapela Za dobra stara vremena ter mnoge druge. Nekaj smo jih ujeli v naš video:

Iz Splita prihaja klapa Cambi, večkrat nagrajena klapa, ki interpretira tudi legendarne dalmatinske pevce. Na njihovem repertoarju ni manjkala Ruža crvena, gledalce so pobožali s slovenskim hitom Dan ljubezni.

Občinstvo v prepolni dvorani je v nostalgični glasi z vonjem po soncu in morju uživalko, kot je ob koncertih dalmatinskih klap to navada,

Vzdušje smo skušali zajeti v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=925]

Evelin Brodnik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,910 seconds.