Broadway I Love 2014 v Celjskem domu (foto, video)


Nedeljski večer v Celjskem domu. Ura je pokazala točno 20:50, dvorana se je že počasi polnila. Vsi so pogledovali proti odru in neučakano pričakovali začetek predstave.

DSC05949Tudi letos je mednarodno poletno pevsko delavnico ISSW 2014 spremljala manjša koncertna turneja, poimenovana Broadway I love 2014. Na slednji so se že osmič zapovrstjo predstavili udeleženci delavnice in preko igre, plesa in seveda najpomembneje – petja, obiskovalce popeljali v svet muzikalov.

Pevska delavnica ISSW, katero že od začetka pripravlja in vodi priznani celjski baritonist Boštjan Korošec, je potekala v sodelovanju Vocal BK Studia in Celjskega mladinskega centra. Sami pravijo: “Zanimanje za muzikal se iz leta v leto veča, kar nas zelo veseli in nam daje še dodaten zagon,”.

DSC05888V sklopu turneje, ki je letos potekala vse od 17. pa do 21. julija, so se v nedeljo, 20. julija 2014 ob 21. uri, ustavili tudi v Celju, natančneje v Celjskem domu.

Luči so pogasnile, pred odrom so se posedli mladi glasbeniki. Dirigent je odštel in predstava se je začela. Na odru se je zbrala kupica pevcev, ki so vsak s svojevrstno vlogo popestrili dogajanje. Tako so obiskovalci bili priča mladim igralkam, bogatim moškim, vzvišenim damam, vedeževalki, čistilki, tabornici in mnogimi drugimi. Čeprav so se vsi nastopajoči odlično odrezali, pa je tokrat od občinstva največ pozornosti dobila brezdomka, ki jih je s svojimi hudomušnimi pripombami in izrazno mimiko dodobra nasmejala.

DSC05898

Zbrani so bili navdušeni tako nas solističnimi nastopi, kot nad skupinsko igro. Nastopajoči so preko igre prikazovali medosebne odnose, tako med poročenimi pari kot med mladimi zaljubljenci. Kdo je pravi šef hiše? Svojo plat zgodbe so zbranim zaupala nesrečno zaljubljena dekleta, potarnali pa so tudi moški. “If I was a rich man!” (Če bi bil bogat mož) sta fantazirala dva izmed članov, na drugi strani pa je mlada čistilka s pesmijo “I dream a dream” hrepenela po boljših časih.

“Master of the house” (Gospodar hiše) je bila tako rekoč tema celotne predstave, s katero so igro pripeljali do konca.

Za konec so se zbrani lahko posladkali še s čokoladno torto ter z nastopajočimi pokramljali.

DSC05970

Spodaj vam prilagamo fotogalerijo, ki je nastala na dogodku. Vabljeni k ogledu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=646]

Kristina Strašek

Na Polovička.si je na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filma Slika, ki je ni in Kongres. Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol