Carraro fest 2014 – sobotno dogajanje (foto)


carraro_fest_sobota_1Sinoči se je na Aveniji pod Golovcem odvil še sobotni del festivala Carraro fest. Sklepno dejanje letošnjega festivala “Za vse tiste, ki ste FEiST” je minil v znamenju dalmatinske klape Riva, skupin Legende, E.T. in Leteči odred ter veličastnega ognjemeta.

Tudi sobotno dogajanje je v začetku nekoliko oviral dež, ki so ga člani dalmatinske klape Riva in obiskovalci družno odgnali. Skupina Legende so s številnimi bolj ali manj znanimi priredbami dodobra ogreli ozračje in tik pred nastopom skupine E.T. je na oder stopil idejni oče Carraro festa Milan Kojić. Slednji se je najprej zahvalil družini, ki ga podpira, nato pa obiskovalcem, ki kljub nestanovitnemu vremenu niso oklevali in so prišli na žur, ki je v prvi vrsti namenjen prav Celjankam in Celjanom ter seveda vsem ostalim.

Sobotni del so zaznamovali dalmatinske klapa Riva, skupina Legende, E.T. in Elitni odredi.
Sobotni del so zaznamovali dalmatinske klapa Riva, skupina Legende, E.T. in Elitni odredi.

Kojić je seveda zahvalo izrekel tudi številnim sponzorjem in partnerjem, ki so pripomogli, da je prireditev uspela. Sledila je podelitev listine “Častni gost festa”, ki je letos pripadla prvemu človeku celjskega Baumaxa g. Viherju. Nato je Kojić na oder povabil slovensko judoistko Vloro Bedeti, ki vse od leta 2009 niza uspehe na svetovnih in evropskih prvenstvih. Judoistki, katere kratkoročni cilj je čim boljša uvrstitev na Svetovnem prvenstvu v ruskem Čeljabinsku avgusta letos, dolgoročno pa se seveda spogleduje z Olimpijskimi igrami, ki bodo leta 2016 v Riu, je Kojić podaril letošnjo novost Taverne Carraro in sicer bonus kartico Taverne Carraro.

Zgoraj: Milan Kojić s sinom in voditeljico sobotnega dela Carraro festa Bina Plaznik; spodaj: Kojić z g. Viherjem in judoistko  Vloro Bedeti.
Zgoraj: Milan Kojić s sinom in voditeljico sobotnega dela Carraro festa Bina Plaznik; spodaj: Kojić z g. Viherjem in judoistko Vloro Bedeti.

Sledil je veliki ognjemet, nato pa o na račun prišli ljubitelji znane skupine E.T., ki je prepoznavna predvsem po hitih Tek je 12 sati, Probudi me in Da ti nisam bila dovoljna. Ni potrebno posebej izpostavljati odličnega vzdušja, ki ga je z odlično energijo in glasbo člani Electro Team ustvarili.

Tik pred zaključkom letošnjega Carraro festa pa so na oder stopili še člani beograjske hip hop in R’n’ B zasedbe Elitni odredi. Skupina je svoj prvi album izdala leta 2008, saj so sprva pesmi začela naprej snemati samo zase, kasneje pa so po odličnem odzivu začeli snemati tudi za širšo publiko. Danes s svojimi izkušnjami in svojim edinstvenim stilom osvajajo publiko po Balkanu in tudi v Sloveniji.

carraro_fest_sobota_4

Tudi letošnji, že 8. Carraro fest, je dovolj zgovoren dokaz, da je z ravno pravo kombinacijo kulinarike, glasbe, dobre volje in seveda skrbi za dobro počutje gostov, mogoče izpeljati še tako nepredvidljive prireditve. Še enkrat več je Milan Kojić skupaj z osebjem in jekleno voljo dokazal, da se tudi v nekoliko težjih časih da izpeljati dogodek, ki združuje ljudi vseh generacij. Ob tem pa se Kojić smelo spogleduje s prihodnjim, 9. Carraro, za katerega pravi, da bo še obsežnejši.

Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij, posnetih na sobotnem delu 8. Carraro festa na Aveniji pod Golovcem.

[simpleviewer width=100% height=700 id=604]

v/t/f: eH

Zagotovite si najcenejše vstopnice za Pivo in cvetje 2014 – samo prvih 30 naročnikov:

pivo-cvetje-polsi-klik