Celjanki pripadel naziv fatalne ženske 2023


V natečaju za fatalno žensko leta 2023, ki jo izvaja revija Obrazi, je bila izbrana Celjanka Gloria Kotnik, vrhunska deskarka na snegu, olimpijska medalistka.

V konkurenci je bilo vključenih še sedmero kandidatk: Ajda Mlakar, Nataša Naneva, Neisha, Nina Osenar Kontrec, Nives Orešnik, Petra Parovel in Tara Zupančič.

Lansko leto je naziv “fatalke” pripadel še eni Celjanki, in sicer Hajdi Korošec Jazbinšek.

Tako so jo Glorio, ki je v naše mesto prišla iz Velenja, opisali na Svetu 24,:

Simpatična športnica meni, da je fatalnost usodnost, se pravi privlačna energija, ki se ji ne da upreti, v kombinaciji s karizmo in inteligenco. Sama se počuti najbolj fatalno, ko je zadovoljna s seboj in ji stvari svari, ki si jih zada, uspevajo. Takrat, je prepričana, oddaja najboljšo energijo, je sproščena, samozavestna in počuti se, da lahko premika gore. In najmanj fatalno? Zaveda se, da imamo v življenju vsi dobre in slabe trenutke, in ko njeno splošno počutje in energija nista prava, takrat tudi ni zadovoljna in posledično je tudi težko samozavestna,« je iskrena deskarka na snegu, ki je nastopila že na štirih zimskih olimpijskih igrah, leta 2022 pa celo osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu.

Skrivni recept njene osebne fatalnosti je kombinacija iskrenosti, energičnosti, dostopnosti, vedno pa se tudi trudi na stvari gledati pozitivno.

In njeno osebno fatalno orožje? »Težko ocenjujem sebe, ampak mislim, da je ravno moja energija tista, ki ljudi ne pusti ravnodušnih. Sem zelo dostopna, dinamična, rada pomagam in zabavam ljudi.«

Ko Glorijo povprašamo po njeni največji razvadi, ki se ji ni pripravljena odreči, tudi če morda ni tako zelo fatalna, ji takoj na misel pade nakupovanje ‒ šibka točka marsikatere ženske!

Za svoje najpomembnejše življenjsko spoznanje pa 33-letnica izbere dve misli, ki sta se pri njej izkazali za resnični: da sta trdo delo in vztrajnost poplačana ter da je sreča v majhnih stvareh.

Ko beseda nanese na zvezdnico, ki je po njenem mnenju najbolj fatalna, Gloria najprej pomisli na Angelino Jolie, ki se ji zdi privlačna, karizmatična, inteligentna in čutna ženska. Ob tem je uspešna na različnih področjih, poleg tega pa je mama in premore veliko empatije.

Kaj pa najbolj fatalni moški? »Zame je najbolj fatalni moški moj moški. Zame je bil usoden zaradi svoje inteligence in močne osebnosti. Je zabaven, odgovoren in družinski,« se razneži. Za svoje največje zmagoslavje Gloria na kariernem področju šteje osvojeno olimpijsko medaljo, na zasebnem pa to, da je postala mama ter da se počuti izpopolnjeno, srečno in zadovoljno s svojim življenjem. To je bila od nekdaj njena največja želja.

Odkar je mama, se ji je življenje obrnilo na glavo v pozitivnem smislu, nam zaupa in doda, da je sedaj veliko bolj sproščena, manj načrtuje, prisega na spontanost in živi vsak dan posebej.