Celje od sinoči v praznični razsvetljavi (foto in video)


prizig_praznicne_razsvetljave_celje_2015_1Sinoči je na Glavnem trgu v Celju potekal slovesen prižig praznične razsvetljave, ki se ga je udeležilo nekaj tisoč obiskovalcev. Kakor vsa leta doslej, je tudi letošnji dogodek potekal pod okriljem Zavoda Celeia Celje in znane radijske postaje, luči je prižgal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Župan Šrot: december je mesec, ko si vzamemo več časa za najbližje
Župan Šrot je v nagovoru, preden je aktiviral glavno stikalo, obiskovalce spomnil na rdečo nit prazničnega decembra, ko bi si naj več časa vzeli za bližnje in najdražje, ki jih imamo radi in nam veliko pomenijo. Zbrane je še enkrat povabil v praznično Celje, kjer bo tudi letos ves december praznično obarvan, odvijali se bodo tudi številni dogodki:

Extra band in Sandra Feketija zabavali obiskovalce
Po slovesnem prižigu praznične razsvetljave je zbrane pod taktirko dirigenta Bojana Logarja zabaval Extra band Glasbene šole Celje s solistko Sandro Feketijo. Številni obiskovalci so se medtem družili in zabavali ob bližnjih stojnicah, dišalo je po kuhanem vinu.

prizig_praznicne_razsvetljave_celje_2015_2

Pred prižigom lučk se je voditeljema Diani in Janku na odru pridružil še Pažek Urhek in pozdravil najmlajše. Celje bo tako do 7. januarja prihodnje leto krasilo kar 106.000 lučk oz. svetlobnih teles.

prizig_praznicne_razsvetljave_celje_2015_3

Vabljeni, da v zgornjem video posnetku prisluhnete nagovoru župana Bojana Šrota in si ogledate posnetek prižiga praznične razsvetljave, pripravili pa smo tudi foto utrinke z dogodka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=906]

eH

polovicka_celje_klik