Celjski pust 2014 (foto in video)

04. 03. 2014 14:38

celjski pust 1Danes dopoldne so celjsko mestno središče preplavile pustne šeme, ki so se sprehodile od Trga celjskih knezov pa do Krekovega trga, kjer je potekalo otroško pustno rajanje. V povorki je sodelovalo več kot 1000 otrok celjskih vrtcev in osnovnih šol.

Kmalu po 9. uri so se maškare pričele zbirati na Trgu celjskih knezov, kjer so se formirale v dve skupini, nato pa krenile proti Krekovem trgu. Daljšo pot so prehodili osnovnošolci, malce krajšo pa otroci iz celjskih vrtcev. Ob tem je potrebno omeniti angažiranost zaposlenih na Zavodu Celeia Celje (organizator letošnjega pusta), ki so našemljene v čarovnice dodatno skrbele, da je povorka potekala nemoteno in brez zapletov.

Glavne akterke, vključno s kuharico, so poskrbele, da je Celjski pust potekal nemoteno.
Glavne akterke Celjskega pusta (vključno s kuharico) so poskrbele, da je povorka potekala nemoteno.

Na Krekovem trgu so maškare pričakali animatorji cirkusa Bufeto, ki so poskrbel, da so najmlajši uživali v humornih interaktivnih animacijah, atraktivnih cirkuških točkah in v zabavnih razvedrilnih igrah. Seveda so pri nekaterih točkah na odru sodelovali tudi najmlajši, med drugim so na palicah vrteli krožnike, žonglirali in pomagali pri postavitvi pustnega šotora. Med rajanjem so se maškare posladkale s pustnimi krofi in okrepčale s čajem.

Pohvaliti pa velja tudi spremljevalce najmlajših, učiteljice, učitelje, vzgojiteljice, vzgojitelje in vse ostale, ki so poskrbeli, da so se tudi sami z izvirnimi maskami približali poslanstvu najmlajših in se na ta način skupaj z njimi aktivno zavzeli za ohranjanje tradicije, kar je zagotovo velik doprinos mestu Celje.

celjski pust 3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na pustovanju, v spodnjem video posnetku pa si lahko ogledate delček programa, ki so ga izvedli animatorji cirkusa Bufeto.

Prisotni bomo tudi na jutrišnjem pokopu pusta, ki se bo na Krekovem trgu odvijal od 16. ure dalje, o čemer bomo seveda poročali tudi na našem spletnem portalu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=516]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,949 seconds.