Celjski pust 2018 dosegel vrhunec s pustno povorko (foto in video)

14. 02. 2018 06:33

Celjski pust 2018 je zopet zavzel celjske ulice, letos pa je ponovno obudil tradicijo pustnega rajanja po ulicah mestnega jedra. Popoldne so se namreč vse pustne maske zbrale na Krekovem trgu, kjer je zaživela Pustna povorka in poskrbela za pravo zabavo.

Pestro dogajanje se je začelo že v dopoldanskih urah, ko je knežje mesto preplavila pustna povorka otrok in učiteljev OŠ Lava, ki so se ji letos pridružili tudi učenci II. OŠ Celje. V tem času je potekalo tudi ocenjevanje pustne okrašenosti v mestu delujočih lokalov, kjer je stroga pustna komisija ocenjevala okrašenost in pustno primerno vzdušje.

Celjski pust pa je vrhunec dosegel v popoldanskih urah, ko je Krekov trg obarvala Pustna povorka z velikim rajanjem, ki jo je organiziral Zavod Celeia Celje. Za zabavo je poskrbela skupina Zaka’ pa ne, ob zvokih glasbe pa so se odlično zabavale tudi zbrane pustne maske.

Skupina Aladin je navdušila že mimoidoče in prejela nagrado za najlepšo skupinsko masko.
Skupina Aladin je navdušila že mimoidoče in prejela nagrado za najlepšo skupinsko masko.
Najlepše maske so bile nagrajene za izvirnost
Red jamskega medveda
Red jamskega medveda

Pustna komisija je na povorki imela še eno zahtevno nalogo, saj je izbirala najlepše maske v kategoriji Skupinska, Individualna in Otroška maska. Ob tem je prva nagrada pripadla skupini Aladin, ki je v knežje mesto popeljala orientalsko atmosfero in skrbela za dobro vzdušje. Individualno se je najbolj izkazala Ovčka s pomembnim sporočilom, najboljša otroška maska pa je pripadla Redu jamskega medveda, ki je pustno popeljala knežje mesto daleč v prazgodovino.

Pustno rajanje je pritegnilo številne radožive maske in radovedne obiskovalce, ki so lahko skupaj uživali ob brezskrbni zabavi. Rajanja pa še zdaleč ni konec, saj bo pustno dogajanje v mestu zaokrožil še Pokop pusta na pepelično sredo.

Ne spreglejte torej sklepnega dejanja Celjskega pusta 2018, mi pa vas vabimo k ogledu videoposnetka, v katerem smo ujeli pustno rajanje.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije s pustnega dogajanja.

zeljko-vstopnice

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
262 queries in 7,190 seconds.