Celjski pust 2019: šeme zavzele mestno jedro in Citycenter (foto, video)

06. 03. 2019 14:45

Včeraj popoldne so po celjskih ulicah zadoneli biči pokarjev, ki so naznanili prihod pustne povorke. Pisane pustne šeme so se pod vodstvom razigranih kurentov sprehodile po ulicah in se zbrale na Glavnem trgu, kjer je potekalo veliko rajanje z ansamblom Malibu in Malim Bujem. Celjski pust je tako dosegel vrhunec dogajanja, ki je v središče mesta pritegnil številne pustne maske in radovedneže, željne zabave.

Na Glavnem trgu sta prevladovala zabava in smeh, saj so pustne maske rajale ob dobri glasbi, medtem ko jih je komisija skrbno preučevala. Na podlagi tega so razglasili najlepše maske v kategoriji Skupinska, Individualna in Otroška maska. Podelili pa so tudi nagrado v kategoriji Najgrša maska.

Sovice so med skupinskimi maskami najbolj prepričale pustno komisijo.
Sovice so med skupinskimi maskami najbolj prepričale pustno komisijo.
Najgrša maska je postal Kozjanski fant, ki išče ljubico.
Najgrša maska je postal Kozjanski fant, ki išče ljubico.

Najlepše skupinske maske so postale Sovice, ki so pritegnile veliko pozornosti s svojo dobro voljo in skovikanjem. Naziv najlepše individualne maske sta si izborili Sončnici, za najlepšo otroško masko pa je poskrbela Avatarka.

Izbrana je bila tudi najgrša maska, za katero je poskrbel Kozjanski fant, ki išče ljubico. Pustna komisija pa se je že pred pustovanjem odpravila na potep po celjskih lokalih, da so lahko razglašili najlepše okrašenega. Laskavi naziv si je prislužil Špital za prjatle.

Program Celjski pust 2019 se bo zaključil danes popoldne na Glavnem trgu, kjer bodo člani KD Svoboda Zagrad Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje sedaj že tradicionalno pokopali pusta. Kljub temu pa ostajajo spomini na včerajšnje pustovanje, saj smo jih ovekovečili v spodnjem video posnetku:

Poleg tega ne spreglejte fotogalerije s pustnega rajanja, saj se morda najdete na kakšni fotografiji.

pustovanje-city-center-35

Veliko pustno rajanje v Citycentru Celje
Damjana Golavšek je poskrbela za pravo pustno zabavo.
Damjana Golavšek je poskrbela za pravo pustno zabavo.

In medtem ko se je zabava na Glavnem trgu že približevala koncu, so v Citycentru šele začeli, saj je v priljubljenem nakupovalnem središču potekalo veliko pustno rajanje z Damjano Golavšek. Osrednji del Citycentra Celje je postal zbirališče malih in velikih pustnih mask, ki so komaj čakale, da zaplešejo ob odganjanju zime.

Za to je poskrbela Skupina Korantov 311 iz Ptuja, ki je naznanila konec zime in zarožljala po Citycentru ter s tem oznanila začetek velikega pustnega rajanja. Po tem pa je oder zavzela Damjana Golavšek, ki je poskrbela za nepozabno zabavo za najmlajše.

pustovanje-city-center-10

Ob koncu si izbrali tudi najboljše otroške maske, kjer je blestel Transformer. Rajanje pa s tem še zdaleč ni bilo končano, saj so se vse pustne maske lahko tudi posladkale s sladkimi krofi in uživale ob dnevu, namenjenemu pustnim norčijam.

Med pustne šeme smo se podali tudi mi in jih ujeli v objektiv. Nekaj utrinkov s pustnega rajanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

desetak-nagradna-igra-ig-1200x1200

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
354 queries in 4,524 seconds.